Onder leiding van ex-voetballers van Feyenoord, waar onder Bert Konterman, Ben Wijnstekers en John de Wolf, werden er twee trainingen per dag afgewerkt. Sam trainde onder Ben Wijnstekers (ex-aanvoerder van Feyenoord en het Nederlands elftal) en zijn zoon Todd (speler van Feyenoord A1).

De trainingen vonden plaats op een geweldige locatie, het Paradiso Sporting Center Peschiera. Dit trainingscomplex wordt regelmatig door het grote Inter Milaan gebruikt als trainingskamp.

Ook was er een excursie naar het San Siro stadion in Milaan. Tijdens de rondleiding nam Sam plaats op de vaste plek van sterspeler Paolo Maldini in de kleedkamer van AC Milan.

 

Vrijdag 14 augustus doet Sam mee aan een clinic van Feyenoord op het trainingscomplex Varkenoord, naast de Kuip in Rotterdam. Deze clinic wordt georganiseerd door Feyenoord in samenwerking met ‘Aardbeesie’, een kinderdermatologisch project. De training wordt verzorgd door Ben Wijnstekers, Roy Makaay, Patrick Lodewijks, Diego Biseswar en Peter Houtman. Sam zal als keeper een speciale keeperstraining krijgen van Patrick Lodewijks, de huidige keeperstrainer van Feyenoord.

 

Een mooiere voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen had Sam zich niet kunnen wensen. Nu maar hopen dat de trainingen zijn vruchten gaan afwerpen en dat Sam zijn doel voor MSC D1 kan gaan schoonhouden.