(UPDATE)

 

Meppel, 29 maart 2020

Beste MSC’ers,

Het is een heel bijzondere tijd waarin wij op dit moment leven. Namens het bestuur van de Meppeler Sport Club spreek ik dan ook allereerst de wens uit, dat iedereen die bij onze vereniging betrokken is in goede gezondheid verkeert. En dat geldt natuurlijk ook voor jullie familieleden, vrienden en collega’s. Zorg in ieder geval goed voor elkaar! Ook de komende weken, misschien wel maanden.

De coronacrisis brengt ook voor onze vereniging veel onzekerheid mee. Ten eerste op het sportieve vlak. Komen we dit seizoen nog aan trainen/voetballen toe? Spelen we de verschillende competities alsnog uit? Gaan de toernooien waar we het seizoen mee zouden afsluiten nog wel door? Allemaal vragen waar we de komende dagen vanuit de KNVB meer duidelijk over verwachten.

Onze vereniging bestaat op vrijdag 10 april dit jaar liefst 110 jaar. We zouden dit vieren met een aantal (paas)activiteiten. Deze jubileumactiviteiten gaan natuurlijk niet door. Niet getreurd! Later dit jaar komen ze zeker nog een keer terug. We bestaan immers het hele jaar 110 jaar!

Komende dinsdag komt ons kabinet met een update van (nieuwe) maatregelen. Die gaan (ook) betrekking hebben op de sport en de eerder genoemde datum van 6 april jl. Geconstateerd kan echter worden dat de maatregelen die we tot nu door het kabinet genomen zien worden in het kader van de Corona-crisis en de berichten daarover, nog steeds gericht zijn op verdere voorzichtigheid. Niets wijst op versoepeling. Het zou dus maar zo eens kunnen zijn dat het voetbalseizoen 2019-2020 voorbij is.

Duidelijk is in ieder geval dat voetbalverenigingen, en dus ook MSC, financieel keihard getroffen worden door de Corona-crisis. De inkomsten zijn stilgevallen, terwijl heel veel kosten gewoon doorgaan. Het bestuur van MSC is zich daar echt bewust van en heeft vooruitlopend op dinsdag verschillende scenario’s uitgewerkt om het lopende seizoen financieel. Na dinsdag komen we als bestuur opnieuw ‘digitaal’ bij elkaar om een definitief financieel scenario tot het einde van het seizoen uit te werken.  

In tijdens als deze merk je pas welke sociale functie je vervult als voetbalclub. Iedereen zit thuis nu maar wil graag naar de club. Helaas kan dat niet. Maar denk ook aan al onze sponsors die in zwaar weer zitten. Al die zorgen om de rekeningen te betalen. Daar willen wij als vereniging ook in meedenken. Partners zijn, in goede en in slechte tijden.

Heb je vragen over dit bericht, stel die via bestuur@mscmeppel.nl.

Blijf gezond en let goed op elkaar !

Met vriendelijke groet namens het bestuur,

 

Arjan Jonkers,

voorzitter MSC-Amslod