In de media is gisteren en vandaag ruimschoots aandacht besteed aan het protest dat het bestuur van M.S.C. aangetekend had tegen het woensdag overspelen van de wedstrijd Nieuw Buinen 1 – SC Erica 1. In het Dagblad van het Noorden komt naast MSC-voorzitter Nico Krist ook hoofd wedstrijdzaken van het KNVB-district Noord René Ahlers aan het woord. Hij was nogal verrast, toen hij dinsdagmorgen een brief op zijn bureau vond waarin M.S.C. eiste dat het duel tussen Nieuw Buinen en SC Erica woensdag niet zou worden overgespeeld. ‘Het protest van M.S.C. werd snel ongegrond verklaard. MSC voerde in zijn brief alleen maar speculaties aan, vooral commercieel, terwijl ik maar één belang heb: dat de competitie op een sportieve manier wordt afgesloten. Bij MSC weeg het financiële argument blijkbaar zwaar. Zij vrezen minder inkomsten als Nieuw Buinen vanavond al kampioen wordt, maar aan commerciële belangen heb ik geen boodschap.’ Ahlers vond het zelfs ongepast zoals MSC zijn protest had geformuleerd. ‘Zij eisten gisteren een besluit van ons voor twaalf uur ’s middags. Nou ik heb me niet laten opjagen en. Ik denk dat ze mijn antwoord tegen kwart over één ontvangen hebben’.
Ook in De Stentor (voorheen Zwolse Courant) wordt vandaag stilgestaan bij het protest van MSC en natuurlijk zal ook de Meppeler Courant woensdagmiddag stilstaan bij de gebeurtenissen. In de Meppeler Courant komt ook ‘dader’ Claus Boekweg aan het woord.
Voorzitter Nico Krist was dinsdagmiddag al te horen op Radio Drenthe en in de ochtenduitzending van de regionale omroep was ook al een bericht over het protest te horen. M.S.C. stond dus de laatste dagen nadrukkelijk in het nieuws.