Zij wilden maar 1 ding en dat is voetballen. Eindelijk weer lekker op het veld in plaats van de krappe zaal. De coach hoefde ze niet eens op te peppen, ze waren klaar wakker en gebrand op een goed resultaat. Vanaf de aftrap zat MSC er dan ook goed op en waren ze lekker fel. Het spel golfde over en weer waarbij MSC wel het betere van het spel had.

Ondanks enkele goede kansen, zo kwam Sven 2 keer alleen op de keeper af maar deze hield ze beide keren tegen, bleef de stand 0-0. Het was wel duidelijk dat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. Het publiek genoot van een gelijkopgaande strijd waarbij vooral MSC door de RKO aanhang complimenten kreeg over het samenspel. Toch was het RKO dat in het begin van de 2e helft op voorsprong kwam. Bij een counter kwam de spits ineens vrij voor het doel en op zijn uithaal had keeper Brian geen antwoord. Dat was wel even een tegenvaller maar MSC gaf de moed niet op en pakte de draad weer op.RKO werd onder druk gezet maar weer via een goede counter, scoorde de spits van RKO. Oeps, goed spelen en toch 2-0 achter. Dat deed pijn maar niet voor de jongens ! Vol overgave werd weer aangezet en gelukkig wist Sven kort daarop wel te scoren, 2-1 dus.

De spanning steeg ten top en MSC bleef goed voetballen. Opnieuw brak RKO nog een keer uit maar gelukkig schoot de behendige spits ditmaal op de lat, wat een geluk !

MSC speelde daarna steeds sterker en RKO kwam er haast niet meer uit. Zij moesten dan ook toezien hoe MSC gelijk maakte. Ditmaal was het Boris die op de juiste plaats stond en beheerst inschoot, 2-2. Het was mooi om te zien hoe de jongens gelijk terug liepen, elkaar aankeken en dachten “en nu erop en erover”. Helaas was dat niet meer mogelijk en floot de goede scheidsrechter voor het eindsignaal. Onder een daverend applaus van zowel MSC als RKO supporters stapten de jongens richting het penalty schieten. Ook hier waren enkele fraaie doelpunten en reddingen te zien. Zo ging iedereen moe maar toch voldaan van het veld en behaalden beide ploegen het eerste (en verdiende) punt.

Jongens, super gespeeld. Als jullie zo doorgaan, gaan we een hele leuke competitie tegemoet !

Volgende week spelen we thuis tegen wederom een F1 team. Ditmaal Steenwijkerwold F1, aanvang wedstrijd 10.15 uur. Komt dat zien…….

 

Groeten,

 

Wim van Keulen