Onder toeziend oog van de nieuwbakken dames2/dames 3 trainer Ron Hoogervorst ging de strijd in eerste instantie aardig gelijk op. In de 25e minuut liet de keeper van Pesse de bal los en de goed oplettende Nicole Rensen greep dadelijk haar kans en schoot de bal goed in het doel: 0-1. Lang duurde deze voorsprong echter niet want nog geen 3 minuten later scoorde Pesse de gelijkmaker: 1-1. Nicole Rensen had nog 2x kans om doel te treffen maar de keeper van Pesse hield haar doel leeg. Met een gelijke stand ging men de rust in. In de tweede helft werd het spel van MSC beter. Een kwartier na rust kwam MSC op een 1-2 voorsprong doordat een speler van Pesse de bal vanuit een goed genomen MSC hoekschop in het eigen doel frommelde. Pesse probeerde wel wat aan de achterstand te doen maar de verdediging van MSC stond als een huis en iedere poging om hier doorheen te breken strande dan ook. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd zag Selina Tien, op aangeven van Karin Koelmans, kans om de bal over de keeper van Pesse heen in het doel te schieten en werd de eindstand 1-3.