Na een lange autoreis kwamen we rond half elf aan op het Urker sportpark waar veel ploegen aan het voetballen waren. Het was erg gezellig en de weersomstandigheden speelden daar zeker aan mee. Een lekker voorjaarszonnetje zorgde voor een aangename temperatuur.De tegenstander had meer dan genoeg veldspelers en daarom konden we met 8 spelers in het veld beginnen. Deze veldbezetting was volgend Eelco beter voor ons spel.Om 11.10 uur werd “op” Urk afgetrapt en werd snel duidelijk dat de terugkeer van Gideon het spel van MSC ten goede kwam. Er ontstond vanaf de aftrap een hele leuke wedstrijd waarbij de spelers van MSC het betere en meer verzorgde voetbal lieten zien. De bal werd mooi overgespeeld, er ontstonden echter geen uitgespeelde kansen. De verdediging van Urk stond goed en gaf niks weg.Zo werden diverse mooi opgezette aanvallen geblokt. Toch werd het veldoverwicht in de 14e minuut omgezet in een goal. Een mooie actie van Gideon werd onreglementair beëindigd. De toegekende vrije bal kwam bij Maarten terecht. Deze legde terug op Daan en zijn geplaatste schot verdween precies in de kruising. Onhoudbaar voor de Urker goalie en zo stond het terecht 1 – 0 voor MSC.MSC wist de score niet verder uit te bouwen, integendeel. Jarne moest reddend optreden om een tegengoal te voorkomen. In de 15e minuut lukte dat nog wel, maar in de 18e minuut was hij kansloos op een afstandschot. Het stond 1 – 1.

De spelers van MSC lieten de moed niet zakken en zochten direct vanaf de aftrap de aanval weer op. Echter de aanval werd afgeslagen en de weg-is-weg-trap bezorgde de bal bij één van de snelle spitsen van Urk. Thomas en Wisse hadden geen antwoord en zo kon de spits alleen op Jarne afgaan en zelfs scoren: 1 – 2. Dit was ook de ruststand.

Twee tegengoals in dezelfde minuut en van een verdiende voorsprong nu op een achterstand, wat een wending van de stand.Een enorme domper voor de spelers van MSC. Een prima eerste helft met goed voetbal leverde niet die voorsprong op die verdiend geweest zou zijn.

De tweede helft was net als de eerste helft heerlijk om naar te kijken. Het spel van MSC was goed verzorgd en het antwoord van Urk bestond vooral uit het wegwerken met “de lange bal” op hun snelle voorhoede. Het spel golfde op en neer. Beide ploegen hadden nog wel enkele mogelijkheden, maar geen grote uitgespeelde kansen meer. De stand bleef 2 – 1 in het voordeel van Urk.MSC F1 had gezien het betere veldspel meer verdiend.

Na een tweetal matige prestaties was het mooi om te zien dat er vandaag weer echt goed gevoetbald werd door alle spelers: Jarne, Thomas en Hidde stonden achterin hun mannetje, Gideon en Daan verzorgden de opbouw weer als vanouds, Maarten, Hidde en Menno zorgden voorin voor de nodige onrustige momenten voor de tegenpartij.

Met dit spel zullen de komende tegenstanders het nog moeilijk krijgen om tegen deze jongens punten te pakken.