De voetballers van D2 hebben het moeilijk in de eerste klasse B. Het is een jong team met hoofdzakelijk eerste jaars D-pupillen, maar het enthousiasme onder de spelers is groot. We trainen vaak drie keer per week of we hebben doordeweeks nog een extra wedstrijd zoals
ook deze week tegen Staphorst D2. Er zijn voldoende momenten voor de spelers om het zelfvertrouwen op te krikken! Naast het vele voetbal zijn ook sfeer en gezelligheid van groot belang. We doen er alles aan om er een leuk seizoen van te maken voor het team.
Zaterdag hadden we te maken met een geblesseerde keeper Jurre. Een keeper moet beide handen goed kunnen gebruiken anders heeft hij een probleem. In het D2 team zijn gelukkig nog een tweetal knapen die een uitstekende aanleg hebben om goede keepers te worden. Zo zijn Lars en Patrick zeer enthousiast en staan tijdens de trainingen ook dikwijls te keepen. Lars Luft stond zodoende zaterdag tussen de palen en keepte een prima partij tegen Drenthina D1. Deze wedstrijd tegen de ploeg uit Emmen werd met 7-0 verloren. Bij rust stond het 3-0 voor de Emmenaren. MSC bood goed partij. Er werd met inzet gespeeld. Uit de doelkansen werd echter niet gescoord. De handelingssnelheid bij de tegenstander lag een fractie hoger. Bovendien had deze ploeg een fysiek sterk middenveld. MSC schakelde met name op het middenveld te laat.
Hier ligt tegen ploegen uit de eerste klas vaak het probleem. Het op tijd schakelen en het “in de bal komen” verlopen nog niet goed. Dit is zeker trainbaar. Maar spelers moeten dit ook inzien en op kunnen pakken. Toch was er weer vooruitgang te zien, met name gedurende de tweede helft.
Vooral de laatste fase van de tweede helft zag er goed uit! Vol overgave streed het MSC team voor alles wat het waard was! Er waren goede aanvallen te zien met enkele opgelegde kansen maar het geluk zat niet mee! Het duo Maarten en Bas kozen we tot “mannen van de wedsttrijd”.
In de kleedkamer hebben we de gespeelde wedstrijd nog even besproken. Komende week lekker trainen en op woensdagavond de spannende wedstrijd tegen Staphorst D2!