De afwezigheid van krachtpatsers Chawki en Stein werd MSC fataal. Het eerste kwartier van de wedstrijd verliep nog volgens plan. Uitblinker in die periode was zonder twijfel Mike Akse. De laatste man stoomde keer op keer op naar het vijandelijke doel en rondde twee keer bekwaam af. De Rouveense tegentreffer werd weggepoetst door Menno Houtman, die al ruim twee seizoenen iedere wedstrijd (!) tot scoren komt. Vlak voor rust zakte de concentratie van de Meppelers weg en de tegenstanders kwamen door schlemielige doelpuntjes op gelijke hoogte. Ruststand: 3-3. In de tweede helft kwam het gemis van de twee grote ‘mannen’ pijnlijk aan het licht. F5 was weliswaar sterker maar kon niet doordrukken. De grote verdedigers van Rouveen lieten zich door de zwart-witte lichtgewichten niet opzij zetten. Vijf minuten voor tijd gebeurde het onvermijdelijke. Een slimme counter van de groen-witten betekende de nekslag voor MSC. Toch wachtte F5 nog een verrassende meevaller. Grootste concurrent FC Meppel bleek met grote cijfers (2-7) van SVN verloren te hebben. Hierdoor is MSC de buurman op doelsaldo voorbijgestreefd. De strijd om het kampioenschap is ongemeen spannend. Aan de kop van de ranglijst noteren drie teams 6 punten uit 3 wedstrijden. Om mee te blijven doen om de titel moet er volgende week absoluut in complete bezetting tegen Alcides worden aangetreden.