Tot nu toe leverde dat mooie wedstrijden en prima resultaten op. Toch was er bij de leiding wat twijfel. Het zou toch niet gebeuren dat de buren ons in de competitie te slim af zouden zijn? Al snel werd duidelijk dat de twijfel geheel onnodig was. De mannen van Arjan en Michiel gingen geconcentreerd en fanatiek van start. Er werd direct druk gezet op de tegenstander en het positiespel was goed verzorgd. De bal werd strak en precies rondgespeeld. De vele toeschouwers waren dan ook totaal niet verbaast toen de bal na enkele minuten al in het Alcidesdoel lag. Spits Jeen stond aan het einde van een prima aanval en rondde koelbloedig af. Het begint bijna een gewoonte te worden, zo’n snelle voorsprong.

Onverstoorbaar voetbalde F1 verder. Stue, Peter, Mads en Kai gaven de voorwaartsen van Alcides geen kans. Jason, Julian en Lucca waren de baas op het middenveld en Jeen en Hidde vormeden een constante plaag voor de verdediging van de geel-zwarten. Toen het tijd voor de limonade was, stond er dan ook een 4-0 ruststand op de borden. Na de rust ging F1 gewoon verder waar het gebleven was. Mooie individuele acties werden afgewisseld met snelle combinaties. Dit leidde tot nog twee MSC-doelpunten. Alcides wist toch ook nog één keer te scoren, zodat er na het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter een 6-1 eindstand kon worden genoteerd. De doelpunten waren van Lucca (3), Jeen (2) en Julian (1).

Een vliegende start in de hoofdklasse dus. Volgende week zaterdag gaan we met z’n allen voor de eerste keer deze competitie naar Emmen om tegen de plaatselijke voetbalvereniging te spelen. Omdat ook Drenthina, KZC en DZOH in onze poule zitten zal dit niet de enige reis naar zuid-oost Drenthe zijn. Met met de eerste punten in de zak en het goede spel in gedachten, vertrekken we aanstaande zaterdag vol zelfvertrouwen naar Emmen!