Zaterdag mochten de heren van A2 aantreden om 14.30 in Emmeloord tegen de plaatselijke A1. Na twee leerzame trainingen en een informele ouderbijeenkomst had ik een positief gevoel. Maar ja soms lopen de dingen niet zoals je verwacht. Laat in de ochtend krijg je bericht dat je keeper geblesseerd is. Balen. Hoe moet je dit nou weer oplossen. Na alle registers te hebben opengetrokken was er maar een mogelijkheid. Een eigen speler benaderen om te keepen. Gelukkig was Stijn Keegstra bereid om deze zware taak op zich te nemen. Ik vind en weet dat het hele team dit enorm waardeert. Een probleem opgelost en hopelijk blijft het hierbij. Na de warming up en de wedstrijd bespreking betraden de jongens het kunstgras van Emmeloord. Maar daar kwam probleem twee. Geen scheidsrechter. Doen ze het erom of is het echt overmacht. Na een onderbreking van zeker 10 minuten mochten we eindelijk starten. Maar ja waren de jongens nog wel scherp?? Na een wat twijfelende start en onoplettendheid lag de bal na 4 minuten in de verkeerde doel. Het was een flits. Maar een feit. Gelukkig pakten de jongens van A2 het goed op en trokken ze de wedstrijd naar zich toe. Na wat mislukte aanvallen gaf Yannick in de 14de minuut een mooie diagonale voorzet op Milan die de bal net naast schoot. Men geloofde weer in. En in een flits, tja anders kan ik het niet zeggen was het 2-0. Wij waren aan het voetballen. Wij bepaalden eigenlijk wat er gebeurde maar de feiten lagen anders. Maar gelukkig gingen de hoofden niet omlaag. Men probeerde gewoon weer druk te zetten en om kansen te creëren. Wat resulteerde om mogelijkheid op mogelijkheid. Rijk die op snelheid zijn directe tegenstander te snel af is ziet zijn kans net naast de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Een corner van Jacky die door Wouter terug gebracht wordt en door Niek net naast ziet gaan. Een solo actie van Milan die net door de keeper uit zijn doel getikt word. Een mooie opbouw van achteren waarbij de bal over verschillende schijven gaat en beland bij de inkomende Daniel, die buiten de 16 de keeper test. Kans op kans. En zachte tuut en het is rust. Zelfs in de rust zijn de jongens nog positief. Men gelooft er nog in. Men weet waar de kansen liggen. Wat er beter kan. Een tandje hoger. Wat feller in de duels en de keeper van de tegenpartij nog meer testen.

En zo begon de tweede helft. Fel in de duels maar fair. Men wilde hier gewoon met minimaal een punt weg, maar het liefst met drie. Ook nu domineerden wij de wedstrijd met verschillende grote en kleine kansen. Op een bepaald moment ben ik zelfs de tel kwijt geraakt. Maar een paar wil ik jullie niet onthouden. Na een vrij trap van Niels die weggewerkt wordt door de tegenstander, opnieuw ingebracht door Wouter en door Niek op het doel afgevuurd, maar wonderlijk door de keeper gered. Een actie door het midden van Rijk die een steek pas geeft op de inkomende Mitchell die zijn inzet op de paal beland. Maar je voelde gewoon dat hij toch eens moest vallen. En gelukkig viel hij ook in de 76de minuut. Milan prikte de bal achter de eindelijk verslagen keeper na een mooi steek pas van Wouter. De aansluiting en dat gaf een goed gevoel. Ook de jongens in het veld zagen hun hard werken beloond worden en het gaf ook weer vernieuwde hoop en energie. Met nog 14 minuten te gaan moest de gelijkmaker toch vallen. Maar je zoals de voetbal wetten het voorschrijven Als iedereen aan aanvallen denkt vergeet men wel eens om achterin scherp te blijven. En zo viel in een van de laatste minuten hun derde doelpunt.

Maar als trainer kun je van deze wedstrijd van alles zeggen en vinden. Natuurlijk kan alles beter. Bal tempo omhoog. Niet altijd naar voren willen. Slimmer voetballen. Bewegen zonder bal. Scherper, feller. Sterke in de duels, meer bal vast. Sneller schakelen, kantelen en aansluiten. Positioneel kan beter, “systeem voetbal” . Maar ik moet wel reëel blijven. We zijn begonnen met een nieuwe groep, waar de wil om te leren er gewoon is. Top. En wat ik vandaag heb gezien geeft mij een goed gevoel dat het er wel inzit.

Dus gewoon blijven trainen, trainen en blijven trainen en het resultaat komt er wel. En daar mogen wij als team trots op zijn. Ik als trainer zeker.