De komst van de profvoetballer naar de stad waar hij opgroeide, was niet onopgemerkt gebleven bij zijn vele fans in Meppel. Ze waren massaal naar het winkelcentrum gekomen om een handtekening te scoren van de profvoetballer die ’s morgens nog met Ajax had getraind ter voorbereiding op de Klassieker Feyenoord-Ajax die komende zondag wordt gespeeld.

Sinkgraven was speciaal naar Meppel gekomen om op steenworp afstand van zijn ouderlijk huis de voetbalplaatjesactie van Albert Heijn Kees Elzinga af te trappen. De Ajacied mocht de eerste verzamelalbums overhandigen. Het geel-zwarte album werd namens Alcides in ontvangst genomen door het jongste lid Noud Jansen, het oudste nog spelende lid Hans Smit en voorzitter Eric Grotens. Namens MSC namen het jongst spelende lid Xavi Westerveek, het oudste lid dat in het album geportretteerd staat Klaas Drenth en voorzitter Arjan Jonkers het wit-zwarte album in ontvangst.

De boeken voor de MSC-leden liggen klaar in het clubhuis en worden via de leiders/trainers verspreid. De komende weken kunnen er bij AH Elzinga in de Oosterboer in Meppel meer dan vijfhonderd voetbalplaatjes van de spelende leden van MSC verzameld worden en geplakt worden in de door Retrospect uit Diever geproduceerde voetbalplaatjes verzamelalbums. De actie loopt in ieder geval tot in december.

Onze dank gaat uit naar Marion Jonkers en fotograaf Leo de Harder die voor MSC het hele traject begeleid hebben. Vele, vele, vele vrijwilligersuren hebben zij gestoken om deze actie voor MSC tot een succes te maken. En daar zijn zij nu al in geslaagd!