De door de M.S.C.-Datell B1 gemaakte voetbaltrip naar Spanje is fantastisch verlopen. De jongens hebben verschrikkelijk veel geleerd, maar daarnaast ook uitermate veel plezier beleefd aan deze reis. De meeste activiteiten in deze week (28 april t/m 4 mei) waren uiteraard gericht op voetbal.
Zo werden er twee wedstrijden gespeeld tegen plaatselijke teams. Dit was in vele opzichten zeer leerzaam. Er werd bijvoorbeeld op verschillende ondergronden gespeeld, die de jongens van M.S.C. eigenlijk niet gewend waren. De eerste wedstrijd werd op kunstgras gespeeld en de tweede op beton. Beide wedstrijden werden helaas verloren. Op zich ook niet zo gek, aangezien de Spaanse teams volgens een totaal ander systeem speelden, de Spaanse voetballers al wat ouder waren en technisch en tactisch wat beter onderlegd waren. De eerste wedstrijd tegen Pineda werd met 6-1 en die tegen Calella met 4-1 verloren. Doelpunten aan M.S.C.-zijde werden gemaakt door Ron Blokland en ene Henk. Een onbekende naam! Het betreft een Nederlandse jongen die speelt voor Pineda, maar voor deze gelegenheid gastspeler was bij M.S.C. B1.
Naast het spelen van beide wedstrijden hebben de B-junioren nog veel meer gedaan en beleefd. Zo had B1-speler Richard Jonker een trainingsprogramma en toernooi in elkaar gezet. Het betrof een strandvoetbal- en strandvoetvolley-toernooi. Winnaars van de verschillende toernooi-onderdelen waren Ron Blokland, Cees Wals en Bas Kuurman. Daarnaast won Chris Wassink de sportiviteitsprijs.
Bovendien zijn ze een dag naar Barcelona geweest, alwaar ze het Barça-museum hebben bezocht en een training van Barcelona hebben bekeken. Daarbij hebben ze sterspeler Ronaldinho nog in actie gezien. Uiteraard kregen de jongens van M.S.C. ook nog enkele uren vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.
Op zondag 2 mei stond het hoogtepunt van de trip op het programma: het bijwonen van de wedstrijd Barcelona-Espanyol in het Nou Camp-stadion. Dit heeft enorm veel indruk gemaakt op de M.S.C.’ers. Het is hen zelfs gelukt een deel van het vak waarin ze zaten het bekende Nederlandse lied “t Is stil aan de overkant” mee te laten zingen.
Al met al dus een fantastische een zeer geslaagde activiteit. M.S.C.-Datell dankt Ad en Carmen Wals, Arie Blokland en Chris Wassink voor de organisatie van deze trip en hoopt dat het B1-team met zoveel ervaringen rijker de competitie succesvol zal afsluiten met een kampioenschap.