Niet iedereen had het naar zijn zin. Een scheidsrechter was niet tevreden over de kleur van zijn veters; hij wilde graag zwarte hebben in plaats van dat fluorescerende geel. Of waren het nou groene veters? De meningen waren verdeeld……….

Teams werden kampioen (F4 in de ochtend, ’s avonds zou MSC2 feest gaan vieren), handen werden geschud, terwijl een groep enthousiaste mensen in de kantine gasten van een hapje en een drankje voorzagen.

Op het intrapveldje deed men met serieuze gezichten een warming up, stonden er die dag ontzettend veel spelers buitenspel en constateerden we met veel plezier dat er steeds meer jonge arbiters wedstrijden leidden.

Eentje die de dertig ruimschoots gepasseerd was arbitreerde de wedstrijd tussen MSC C1 en SJO KZC’08 C1. Reinier Pruim (trainer) en Lammert Schoonewille (leider) waren met hun team vanuit Klazienaveen gekomen om er een mooie dag van te maken.

Sommigen omschreven de match aan het begin als zijnde tam, maar…… naarmate de wedstrijd vorderde, leek het alsof ons C1 was gestoken door een wesp, liepen acties gesmeerd en verdween de bal een aantal malen in het doel van de tegenstander. Eén van de mooiste momenten was de inswinger van C1-speler Wesley Spier. Een corner moest worden genomen, de boogbal verscheen voor het doel, iedereen keek er naar en………. een zogenaamde ‘corner goal’ was gemaakt!

Trainer Jarno Muis en leider Ronald Spier waren door het dolle heen en een uitzinnig heen-en-weer-gefeliciteer op de zijlijn vond plaats.

De redactie verwijst u graag naar het item over deze wedstrijd, geschreven door een echte voetballiefhebber.

RW