Blom en Brandsma zijn, zoals dat zo mooi heet, complementaire coaches. In goed Nederlands: ze vullen elkaar uitstekend aan. Blom is wat avontuurlijker ingesteld, Brandsma wat meer gestructureerd, maar hun ideeën over voetbal zijn hetzelfde. Twee zielen, één gedachte. Een hoofdtrainer kan niet zonder goede assistent en het is prettig wanneer de karakters dan `matchen`. Blom hoeft niet bang te zijn dat Brandsma bij tegenvallende resultaten aan zijn stoelpoten gaat zagen. Daarvoor is het wederzijds respect te groot.

Ze zetten samen de lijnen uit en dragen ook samen de eindverantwoording. Brandsma is de ervaren rot die alles al een keer heeft meegemaakt in zijn carrière en de kunst van het relativeren verstaat, Blom de jonge hond met een niet te stillen honger naar succes. Bij de clubs waar hij onder contract heeft gestaan, heeft hij indruk gemaakt met zijn visie en werkwijze. De kleine strateeg heeft oog voor de details. Hij weet wat er onder voetballers leeft, spreekt hun taal en verkoopt geen gebakken lucht. Dat maakt hem populair onder de spelers, die in hun trainer een natuurlijke leider zien.

Blom en Brandsma moeten naast het voetbal ook de gezelligheid terugbrengen bij MSC. Na het vertrek van Peter Meindertsma is het allemaal wat zakelijker geworden. Uiteraard bepalen vooral de resultaten de sfeer binnen een vereniging, maar daarnaast speelt de technische staf een belangrijke rol in het te creëren voetbalklimaat.
Ook op dat gebied hebben Blom en Brandsma en reputatie hoog te houden. Bij hun vorige clubs hebben ze bewezen dat ze uitstekende `teambuilders` zijn. Voetbal bij een amateurclub is veel méér dan een goede training of gedetailleerde wedstrijdbespreking. Het sociale aspect mag zeker niet vergeten worden. Voetballers zijn geen robotten. De trainer die op z`n tijd de teugels laat vieren wordt daarvoor in de weekeinden terug betaald. In een sfeer van saamhorigheid ontstaan de mooiste dingen.

MSC-voorzitter Henk Veenema was gisteren een tevreden man. Hij had twee kanjers aan de haak geslagen. `We hebben allerlei ideeën binnen het bestuur geformuleerd en een visie ontwikkeld. Je hebt daarnaast bouwers nodig die dat kunnen realiseren. We zijn er van overtuigd dat we die hebben gevonden en weten te binden. Verder hebben beide mannen ruimschoots ervaring met het inpassen van jeugdige spelers en jeugdspelers in eerste elftallen. Daar hopen wij als vereniging ook van te profiteren`, reageerde hij op de aanstelling van het trainersduo.

Blom en Brandsma staan voor een mooie uitdaging. Er valt veel werk te verrichten bij de club die op weg naar het 100-jarig bestaan in ieder geval een signaal heeft afgegeven. Dat is een felicitatie waard. Twee vakmensen bepalen de komende seizoenen de koers van de MSC-schuit. Ook de hoofdsponsor wordt op zijn werken bediend. Met deze kapiteins kan de boot onmogelijk zinken.
bron: www.meppelercorant.nl