De Meppeler Minidivisie, een samenwerking tussen de drie Meppeler voetbalverenigingen Alcides, FC Meppel en MSC, is alweer twee weken onderweg. De onderlinge competitie voor de allerjongsten waaraan ook Staphorst, SVN’69 en DESZ Zwartsluis deelnemen, kan nu al wel weer een groot succes genoemd worden. Ook het nieuwe initiatief, de JO8 League, is een succes. Allard Kuik en Stefan Jansen (Alcides), Dirk Jan van der Meulen (FC Meppel) en Marius van Dijk en Marco de Grip (MSC) hebben dit initiatief afgelopen najaar besproken en uitgewerkt.

De aanpak en samenwerking met de verschillende clubs is een succes geweest en tijdens één van de gesprekken werd ook geopperd dat het leuk zou zijn om de deelnemende teams te laten spelen met voetbaltenues van bekende clubs. Op die manier zouden de kinderen in de shirts van hun favoriete clubs en/of voetbalsterren als Ronaldo en Messi kunnen spelen. Contacten hierover werden snel gelegd omdat Marco de Grip de buurman is van Jeroen Vriend, eigenaar van Vriend Sport in Meppel. Hij was direct enthousiast en heeft het dit gezamenlijke project omarmd. Vorige week was het dan zover dat Marius van Dijk namens de drie verenigingen de shirts van onder meer Barcelona, Manchester United, Ajax, Nederland en Juventus in ontvangst kon nemen.

Uiteraard zijn we als organisatie enorm blij met deze sponsoring en wat was het zaterdag leuk om te zien dat de voetballertjes met een glimlach hun shirtjes van hun eigen idool kunnen aantrekken en spelen als de echte wereldsterren.