Geweldig nieuws in deze rare tijd!! Onze mooie vereniging, de Meppeler Sport Club, is door de de VriendenLoterij benoemd tot Club van de Week en ontvangt eenmalig een bijdrage van 5.000 euro. Het bedrag betekent een mooie start van het MSC-idee om op onze accommodatie op sportpark Ezinge een ‘voetbalkooi’ voor de jeugd te realiseren. Voorzitter Arjan Jonkers van MSC is ontzettend blij met de bijdrage van de VriendenLoterij. “Wij willen op onze accommodatie graag een sportkooi realiseren om kinderen te motiveren, ook buiten hun eigen trainingen en wedstrijden om, naar ons sportpark te komen om te sporten. Dat komt de binding met de club ten goede en het motiveert kinderen ook om meer buiten te bewegen.”
 
‘Clubs van de Week’

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2021 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden.

 

Structurele financiële steun

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar de clubkas.