De voetballers, nu in de leeftijd van 16 t/m 19 jaar, zijn vrienden van elkaar en wilden nu het nog kan voordat velen uitvliegen naar andere steden om daar te studeren, nog één seizoen samenspelen. Daarop werden begin dit jaar de drie Meppeler voetbalverenigingen benaderd met dezelfde vraag: is er een mogelijkheid om samen te spelen in één team? MSC was van mening dat een dergelijk initiatief dat door de jongens zelf is genomen, niet onbesproken mag blijven. Normaliter stimuleren wij jongeren om initiatieven te nemen. Dat vinden wij als vereniging belangrijk en het hoort bij de zelfontwikkeling van jongeren. Waarom zouden wij dus in dit geval niet het gesprek aangaan om te bekijken wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn. Een van de opties zou kunnen zijn dat de jongens lid zouden blijven van de eigen verenigingen en de drie verenigingen samen een samenwerkend jeugdteam zouden vormen. Daarop heeft MSC tot het laatst toe ingezet, omdat MSC altijd openstaat voor samenwerking met andere partijen op momenten die daarom vragen. En dit was zo’n geval. Al snel bleek dat de jongens bij Alcides en FC Meppel geen gehoor vonden voor hun wensen, waarna MSC nog als optie overbleef om mee in gesprek te gaan. Uiteindelijk leidden die gesprekken er toe dat de vrienden die elders speelden besloten om zich bij MSC aan te melden.

En zo speelt het meest besproken voetbalteam al enkele weken in het wit en zwart. Wekelijks hebben ze ontzettend veel plezier met elkaar en de eerste wedstrijden zijn met ruim verschil gewonnen. Zaterdag werd SVN’69 JO19-1 met 5-0 verslagen. Doelpunten waren er van Maarten Rietman, Jasper Buitenhuis, Nick Backers en Miquel de Vries.

Overigens is het voorstel om een klasse hoger te gaan spelen, door de jongens na rijp beraad resoluut afgewezen. Het zou er toe leiden dat de twee vrienden met dispensatie niet meer mee zouden mogen spelen. En zoals echte vrienden doen, doen de vrienden het. Samen zijn ze ergens aan begonnen en samen maken ze het ook af. Met elkaar dus. Echte vrienden!