Om 15:04 uur begon de wedstrijd op het kunstgrasveld van MSC, onder leiding van scheidsrechter Koeling. In de openingsfase gebeurde er nog vrij weinig, waardoor we pas in de 12e minuut de eerste ‘’kans’’ konden noteren, die ook meteen de 1-0 voor de thuisploeg opleverde. Een vrije trap rechts van het strafschop gebied werd uitdraaiend over de verdediging van Oerterp gekruld, richting tweede paal. De speelsters van Oerterp stonden erbij, en keken er naar hoe Malenthe Lugtmeier die als enige alert reageerde van dichtbij de bal in kon schieten: 1-0.

Na 28 minuten kreeg MSC een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen nadat Veerle Ulrich was doorgebroken op de rechter flank, haar breedtepass op Michelle Boekweg werd echter net voor de voeten van de MSC spits weg getikt en ging zo voor het doel langs. Na 31 minuten kreeg Oerterp de eerste echt grote kans op een treffer. Uit een snelle counter werd het doel van MSC keepster Annet Bolk onder vuur genomen, het schot leek houdbaar voor Bolk, maar ze liet de bal toch los en deze kwam recht voor de voeten van een Friese opponent die de bal zo voor het inschieten had. Van dichtbij werd de bal echter tot ieders verbazing tegen de MSC keepster opgeschoten, die zo meer per toeval een tegendoelpunt voorkwam, waarna Suzanne Fijnheer vervolgens de bal naar voren joeg. Voor rust kreeg MSC nog een klein kansje via Malenthe Lugtmeier, maar haar schot werd door de keepster met de voet gekeerd.

Na de rust keerde Suzanne Fijnheer niet meer terug op het veld, haar plek werd ingenomen door Shanna van Oosten, waardoor Layla Regelink als rechtsback ging spelen. De eerste ‘’kans’’ na rust was voor de gasten. Een schot van flinke afstand kwam met een rare stuit op het doel van MSC af, maar keepster Annet Bolk reageerde op de juiste manier door geen risico te nemen en de bal over de lat te tikken. Een goede tien minuten later kreeg MSC de mogelijkheid op een doelpunt na een mooie aanval. Layla Regelink speelde de bal strak in op Shanna van Oosten die na een goede controle doorspeelde op Michelle Boekweg. Boekweg omspeelde met een solo drie tegenspeelsters en trok de bal enkele meters voor de achterlijn goed terug op de inkomende Veerle Ulrich, Ulrich schampte de bal helaas net niet voldoende waardoor deze net voor het doel langs draaide.

In de 69e minuut kwam MSC dan toch op 2-0 na opnieuw een prachtige aanval. De aanval begon helemaal achterin bij keepster Bolk, die de bal inspeelde op laatste ‘’man’’ Dimitra Theocharis. Een aanstormende speelster van Oerterp werd gecontroleerd uitgedraaid waarna een pass op de rechtsback Layla Regelink werd ingespeeld. Regelink zag Ramona Jepma vanaf het middenveld de loopactie maken richting de rechterflank, en Jepma kreeg de bal perfect op maat mee van Regelink. Jepma nam de bal mee en na enkele meters schoot ze in de loop, onhoudbaar, raak in de rechter kruising. Een beauty van een goal voor de Meppeler vrouwen. Na de 2-0 werd al snel zichtbaar dat het geloof er bij Oerterp niet meer was. In de 71e minuut incasseerde Shanna van Oosten nog onnodig een gele kaart, die overigens terecht werd gegeven. In minuut 78 was Nicole Gelmers nog dicht bij de 3-0. Uit een hoekschop van Alberdine Heuvelman kopte Gelmers de bal hard in, maar deze ging net naast. In de slotfase wisselde MSC nog twee maal. Willeke de Boer maakte haar debuut in Vrouwen 1 door in het veld te komen voor Michelle Boekweg. Een andere Boekweg, Rachel, maakte in de 84e minuut na 4 maanden blessureleed weer haar rentree in het team van MSC, de maker van de 2-0 maakte plaats voor haar. De laatste actie van de wedstrijd was een overtreding op Malenthe Lugtmeier waarvoor een speelster van Oerterp nog een gele kaart incasseerde.

MSC maakt door de overwinning nog steeds kans op een periode titel. Het moet dan wel, vrijwel zeker, de laatste twee wedstrijden winnen op bezoek bij hekkensluiter Oranje Nassau 2 en thuis tegen koploper Heerenveen, en zelfs dan is het nog afhankelijk van de resultaten elders.