Fraai was het allerminst wat Vrouwen 1 van MSC zaterdag liet zien. Op eigen veld namen de wit-zwarten, voor de gelegenheid gehuld in het rood, het op tegen SVZW. MSC startte na twee zeges als favoriet aan het duel en liet al na zes minuten zien dat het ook vast van plan was om ook het derde competitieduel in winst om te zetten. Het was Ramona Jepma die na een vrije trap van Alberdine Heuvelman van dichtbij trefzeker was. Na de vroege voorsprong kreeg MSC kansen op meer, maar gescoord werd er niet. Het leidde ertoe dat de dames uit Wierden steeds meer geloof in een goed resultaat kregen. Het was aan keeper Annet Bolk te danken dat de wit-zwarten met een voorsprong de rust haalden. Ook in de tweede helft gaf MSC niet thuis. Met name op het middenveld werden belangrijke duels verloren waardoor het beter en vooral feller spelende SVZW geloof bleef houden in een goed resultaat. De dames uit Wierden werden uiteindelijk ook beloond. Na een mooie aanval werd Bolk in de korte hoek verrast: 1-1. De gelijkmaker kwam voor MSC als geroepen, want pas na de 1-1 pakten de Meppeler dames het voetballend op. Met nog twintig minuten te spelen werd SVZW onder druk gezet en het resulteerde uiteindelijk in een winnende treffer. Het was Kirsten Pinxterhuis die in de slotfase de trekker overhaalde en haar ploeg de zege bezorgde.

Trainer Van Gelder had gezien dat zijn ploeg het moeilijk had gehad tegen SVZW, maar constateerde na afloop van het duel tevreden dat de drie punten in Meppel waren gebleven. ‘We voetbalden vandaag niet onze beste wedstrijd. Na de vroege voorsprong verloren we teveel duels. SVZW bleef daardoor hoop houden en kwam ook terecht op gelijke hoogte. Gelukkig konden wij het tij nog keren en de winnende treffer maken. Negen punten uit drie duels. Een droomstart. Maar willen wij bovenin mee blijven doen, dan zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden. Maar dat is een zorg van de komende week. De punten blijven vandaag in Meppel en daar ben ik er g blij mee.’