Meteen in de eerste minuut kreeg MSC de kans om de score te openen. Een gevaarlijke voorzet van rechts, kwam net te hoog voor het doel waardoor Michelle Boekweg de bal geen richting kon geven. Nadat de bal was afgeslagen kwam deze bij Malenthe Lugtmeier die wederom een goede voorzet in huis had. Deze keer ging deze net over Lisanne de Weert, maar kon Michelle Boekweg wel hard inschieten. De keepster van TKB keerde de inzet. In de 9e minuut kreeg MSC de volgende levensgrote kans om op 1-0 te komen. Na een steekpass van Veerle Ulrich kon Malenthe Lugtmeier na mistasten van een verdedigster van TKB alleen op de keepster af, Malenthe probeerde de keepster te omspelen maar deze dook goed op de bal en zo was de kans voor MSC verkeken.
Na rust leek het inbrengen van Elien de Vries even uitstekend uit te pakken toen zij in de 46e minuut MSC op 1-0 bracht. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter af omdat De Vries een overtreding gemaakt zou hebben. Na 68 minuten werd Nicole Gelmers bij MSC in de ploeg gebracht voor Veerle Ulrich. Ook deze invalster was dichtbij de openingstreffer. Uit een prima hoekschop van Alberdine Heuvelman kopte Gelmers snoeihard tegen de lat waarna de bal hoog het strafschop gebied uit ketste. Weer had MSC dus geen geluk.
In de slotfase had MSC het geluk wel aan haar zijde, want de bezoeksters uit Groningen kregen nog vier scoringskansen. In de 84e minuut kon MSC keepster Grietje ten Hoor redding met de voet redding brengen nadat een speelster van TKB was doorgebroken en alleen op het MSC doel afging. Twee minuten later volgde er een scherpe voorzet vanaf rechts, richting de tweede paal, waar deze kruisend weer terug werd gekopt de rechter hoek in. Grietje ten Hoor kon de bal nog net met een hand uit de hoek weg slaan. In de 90e minuut vuurde een speelster van TKB van grote afstand de bal op de MSC goal, maar met een uiterste krachtsinspanning kon de MSC keepster de bal nog net met twee handen over het doel duwen. Uit de hoekschop die hierop volgde ging het bijna alsnog mis voor MSC, maar met een super reflex kon Grietje ten Hoor een poging van dichtbij uit haar doel houden.
Zo eindigde deze wedstrijd in een doelpuntloze, maar niet geheel bloedeloze 0-0. In de tweede helft liep Gemma van der Kolk nog een scheurtje op net boven haar wenkbrauw. Met behulp van enkele hechtpleister kon zij de wedstrijd echter gewoon volmaken. De volgende wedstrijd van MSC VR1 is op zaterdag 6 oktober, de Meppeler vrouwen reizen dan af naar Emmen voor de confrontatie met sc Angelslo VR1.