De eerste wedstrijd speelden we tegen Olde Veste. In deze wedstrijd wilden de meiden niet verliezen van Olde Veste want daar deed Ramona Jepma mee die normaal voor Vrouwen 1 speelt.  Tijdens deze wedstrijd bleek dat we moesten hopen op de counter. Het was Olde Veste die de meeste en gevaarlijkste kansen kreeg in de wedstrijd. Goed keeperswerk van Grietje zorgde dat de wedstrijd in 0-0 eindige. De tweede wedstrijd is tegen Dalen, deze ploeg speelde hun eerste wedstrijd ook gelijk. Vele kansen kreeg MSC maar de bal wilde er niet in. Het was Willeke die MSC toch op voorsprong zette. Lang konden ze hier niet van genieten. Gaten in de verdediging zorgden ervoor dat Dalen een man meer situatie goed uitspeelde. Even later stonden de meiden zelfs tegen een achterstand aan te kijken. MSC had nog tijd genoeg om toch minimaal een gelijkspel eruit te slepen maar de bal wilde er niet in. De paal en lat werden nog geraakt en vele kansen werden verpruts. Ontbrak het de meiden op dat moment aan overtuigingskracht… De wedstrijd ging verloren met 2-1. De derde wedstrijd in de poule tegen Bergentheim dan nog, vooraf hadden we afgesproken om gewoon lekker te gaan ballen en dan maar zien waar het schip zou stranden. In deze wedstrijd ging het eindelijk lopen, de meiden wisten de wedstrijd met 7-1 te winnen. Doelpunten: 3x Rachel, 2x Michelle en 2x Bianca.

Niemand kon op dat moment nog vermoeden dat die 7-1 winst zo belangrijk zou worden voor de rest van het toernooi. De meiden moesten nu afwachten, er was gerekend, als Olde Veste hun wedstrijd zou winnen tegen Dalen dan zou MSC doorgaan als nummer 2. De meiden zaten dan ook met spanning te kijken naar deze wedstrijd. Tegen alle verwachtingen in komt Dalen op een gegeven moment zelf op voorsprong en lijkt de kans verkeken om nog eerste te kunnen worden. Maar iemand riep op geven moment als Dalen wint dan hebben wij een doelpunt meer dan Olde Veste en gaan we op beter doelsaldo door. Uiteindelijk bleek dit ook zo te zijn en konden de meiden zich gaan opmaken voor de kruisfinale tegen De Weide, deze ploeg was eerste geworden in hun poule.

De halve finale. De meiden kunnen niet beter beginnen. Binnen 5 minuten staan de dames op 2-0 voorsprong door doelpunten van Michelle. Maar de Weide blijft erin geloven en maakt 2-1 en later ook de 2-2. Dan maar een gelijkspel dachten de meesten, met nog minder dan 2 minuten te spelen. Maar helaas komen de meiden op 3-2 achterstand. In de laatste minuut van de wedstrijd proberen de meiden het nog recht te zetten, maar eigenlijk rekent niemand er meer op. Met nog 20 seconden te spelen is de bal bij Bianca, een schot dat lijkt te mislukken blijkt schitterend in kruising te vliegen en zo wordt het 3-3 en gaan penalty’s de beslissing brengen wie de finale gaat spelen.

Voor MSC gaan Michelle, Selina en Grietje ze nemen. De Weide begint met nemen en schiet raak. Ook Michelle benut haar penalty. De tweede van de Weide weet Grietje te stoppen, Maar ook Selina ziet haar Penalty gestopt worden. De 3e voor de Weide gaat over en Grietje kan het dan afmaken met haar penalty, deze wordt hard binnengeschoten. Waar niemand na de eerste twee wedstrijden van MSC nog in geloofde was dan toch bereikt de FINALE!

De finale tegen Hollandscheveld, bij deze ploeg zaten we ook in de poule in de voorronde een week eerder toen verloren we kansloos met 5-2. We hebben dus wat recht te zetten.  De finale zou 18 minuten duren en de meiden komen binnen 3 minuten op voorsprong, doelpunt van Michelle. Hierna beperkt MSC zich op de counter en hoopt op een foutje van Hollandscheveld. MSC krijgt nog wel kansjes om de score de verdubbelen maar hun keepster redt telkens weer. Hollandscheveld zet er niet heel veel tegenover, de ploeg krijgt wel kansen maar het is of Grietje die redding kan brengen of de meiden verdedigen goed. Met nog 3 minuten te gaan staat het nog steeds 1-0. De meiden spelen deze laatste minuten rustig uit en zo wordt ook dit toernooi afgesloten met de 1e prijs.

Waar dit team aan het begin van het seizoen de doelstelling had om alles te willen winnen zijn ze ook daadwerkelijk hard op weg om alles te winnen. De eerste doelstellingen zijn gehaald te weten najaarskampioen, vier zaaltoernooien gespeeld en alle vier gewonnen ( diamantentoernooi Marum, toernooi Drachten, Ruinen en Hollandscheveld).  En de dames zitten ook nog in de beker voor op het veld. Vanaf nu gaat het team zich weer voorbereiden voor op het veld. Er zijn nog twee doelen voorjaarskampioen worden en daardoor promotie naar de 3e klasse bewerkstelligen en de beker voor de B-categorie veld winnen. Aanstaande woensdag oefent Vrouwen 2 thuis tegen VHK  aanvang 20.00 uur.

Team: Grietje ten Hoor, Michelle Boekweg, Rachel Boekweg, Selina Tien, Bianca Denekamp, Nanne Jans en Willeke de Boer . Leiders Arjan Zomerdijk en David Bottenheft.