Iets na 15:00 uur werd begonnen aan de wedstrijd. MSC kreeg de eerste grote kans na 11 minuten voetballen. Ramona Jepma had Nicole Gelmers de diepte in gestuurd op de linkerflank, bij de cornervlag kapte Gelmers een tegenspeelster uit en haar voorzet sneed voor de keepster langs, en kwam terecht bij Veerle Ulrich die de bal van dichtbij tegen de lat werkte. MSC liet zo een beste kans liggen op de openingstreffer. 3 minuten later kreeg MSC opnieuw een mega kans. Ramona Jepma gaf een fantastische steekpass op Malenthe Lugtmeier die plots vrij voor de keepster kwam. Lugtmeier leek enigszins te schrikken van de ruimte die er lag en schoot de bal niet goed in waardoor de keepster nog net met een reflex de bal over het doel kon drukken. In de 18e minuut was MSC weer dicht bij een doelpunt. Nicole Gelmers kopte bij de 2e paal een hoekschop van Alberdine Heuvelman rakelings naast. Na deze gemiste kansen ging de storm een beetje liggen en werd het spel rommeliger. In het restant van de eerste helft kwam MSC dan ook niet meer tot hele grote kansen. De bezoekers uit Sneek konden de hele eerste helft niet overtuigen, en kwamen niet of nauwelijks in de buurt van het doel van MSC.

MSC begon uitstekend aan de tweede helft en wist al in minuut 48 de 1-0 te scoren. Een voorzet vanaf de linker flank ging over de defensie van ONS heen en kwam bij Nicole Gelmers in de voeten, Gelmers controleerde de bal en schoot vervolgens met links raak in de verre hoek: 1-0.  Na de 1-0 hield MSC nog enige tijd de controle over de wedstrijd, maar het ging langzaam aan slordiger voetballen, terwijl ONS er in ging geloven dat er nog iets te halen was. Na 62 minuten bracht MSC de eerste invaller in de ploeg. Layla Regelink werd vervangen door Michelle Boekweg, die na enkele weken afwezigheid weer voldoende was herstelt van haar blessure. In de 66e minuut was ONS dicht bij de gelijkmaker. Een vrije trap rechts van het doel, op de punt van het strafschopgebied, leek buiten het bereik van MSC keepster Annet Bolk zo de linker kruising in te vliegen, maar gelukkig voor MSC bracht de lat redding. In minuut 72 werd Jentine Baaiman met een lichte blessure vervangen door Tammy de Vries. In de slotfase probeerde ONS er nog een gelijkspel uit te slepen. Uit een hoekschop in de 82e minuut leek deze er bijna in te gaan nadat de bal vanuit de scrimmage plots op het doel werd geschoten, maar de alert keepende Annet Bolk stopte de bal een goede meter voor de doellijn. Nadat Bolk het spel snel weer had hervat kon MSC naar de 2-0 counteren. Malenthe Lugtmeier kon door op het doel van ONS met nog één directe achtervolger in de buurt, legde de bal breed op de mee opgekomen Michelle Boekweg, die vervolgens de bal weer voor trok op Lugtmeier die bij de tweede paal de 2-0 tegen de touwen schoot en daarmee de wedstrijd besliste. Na haar doelpunt werd Lugtmeier voor de laatste minuten vervangen door Shanna van Oosten. In de laatste minuut was Michelle Boekweg nog dicht bij de 3-0, maar haar poging ging via de keepster net langs de verkeerde kant van de doelpaal.

Komend weekend speelt MSC voor de derde keer op rij een thuis wedstrijd. Oerterp is dan de tegenstander op Sportpark Ezinge. De wedstrijd begint om 15:00 uur, en zal worden gespeeld op het kunstgrasveld.