Alle reden voor een geduchte warming up. Alle spieren werden opgerekt en zenuwen stonden strak gespannen. Niet alleen omdat Harderwijk een geduchte tegenstander was, ook omdat men door clubfotograaf Ron Wielhouwer op de korrel werd genomen. Wie was die man met dat fototoestel? De captain werd er op afgestuurd om verhaal te halen. Na een leuk gesprekje kwam ze er achter dat het om foto’s voor de MSC-site ging.

Met veel vertrouwen in elkaar en in het kunnen van elk individu huppelden de dames richting het kunstgras. Op het veld bleek sprake van een compact Harderwijks blok op het middenveld en de verdediging van het bezoekende team stond als een huis.

In de 18e minuut kwam Harderwijkse Elvira Dokter oog in oog te staan met MSC-keepster Annet Bolk. Koelbloedige Elvira trapte de bal het doel in en…… MSC stond een punt achter.

Na twaalf minuten viel er opnieuw een doelpunt; de voorsprong voor de tegenpartij leek enorm. Deze zou nog groter worden, doordat Harderwijkse goaltjesdievegge Marissa Hazenberg bij de tweede paal de bal het doel in frummelde en hiermee haar tweede goal van die dag zou scoren.

De Meppeler dames leken zich te herpakken, want twee minuten later (we spreken over de 52ste minuut) stond Nicole Gelmers helemaal vrij en peerde de 1 – 3 tussen de palen.

Drie minuten later is de bal in ons zestienmetergebied en lijkt Chantal Niebeek van VVOG de bal met haar hand mee te nemen. Dat dit inderdaad zo was, bleek uit het commentaar van heel veel mensen. De scheidsrechter zag het echter niet en keurde het doelpunt – wat daarna zou vallen – goed, wat de stand op 1 – 4 bracht.

Een klein beetje moe, maar met rechte schouders, liep Vrouwen1 de winterstop in.