Tijdens de derby geldt er een absoluut VUURWERKVERBOD. Ook is het niet toegestaan om tot een half uur na afloop van de wedstrijd buiten de afrastering die aan het clubhuis verbonden is, alcohol te nuttigen. Het drinken uit glas is deze dag sowieso verboden.
 
* Het publiek dient zondag plaatst te nemen achter de afrastering en aanwijzingen van stewards op te volgen. Gebeurt dat niet, dan kan verwijdering van het terrein volgen.
 
* Vertegenwoordigers van de media die beroepshalve binnen de omheining hun werk moeten doen, dienen vooraf een hesje op te halen in het SponsorPlaza.
 
* Op verschillende plaatsen rondom het veld zijn versnaperingen verkrijgbaar.

* Warme snacks kunnen deze dag verkregen worden bij de hoofdingang van het terrein.

* Wordt een overtreding van het vuurwerkverbod geconstateerd, dan volgt ook verwijdering van het terrein. De boete(s) die hierdoor aan de verenigingen worden opgelegd, zullen verhaald worden op de overtreder(s). Dit kan al snel oplopen tot tweehonderd euro per incident.
 
* Verder is het verstandig om per fiets naar sportpark Ezinge te komen. Er zijn extra stallingsplaatsen gecreerd. Ook is het mogelijk om via het pad dat bij Alcides begint en loopt via de atletiekbaan, het terrein van MSC te bereiken. Ook daar is een kassa gesitueerd. Jeugdleden van Alcides hebben, mits zij in groepsverband arriveren, vrij toegang tot de derby. De groep wordt begeleid door tien volwassenen die in het bezit zijn van een toegangskaart die via Alcides wordt verspreid.

* Genodigden en sponsors worden deze dag verzocht via de oude hoofdingang van het clubhuis richting SponsorPlaza en bestuurskamer te gaan. Bij het verlaten van het SponsorPlaza krijgen zij een kaart die in de pauze en na afloop bij inlevering van diezelfde kaart weer toegang geeft tot de sponsorruimte en/of bestuurskamer.
 
* Derby Day start om 11.30 uur met een demonstratiewedstrijd van de minipupillen die namens MSC en Alcides actief zijn in de Meppeler Minidivisie. Daarna start de voorronde van de finale van de penaltybokaal. Ondertussen is op een groot scherm in het clubhuis de ontknoping in de Eredivisie te volgen. De stadsderby zelf begint om 14.00 uur. Na afloop is er een Derby Day Party.

WE GAAN ER SAMEN EEN MOOI VOETBALFEEST VAN MAKEN !