Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd. De wedstrijd ging gelijk op. ONS had de opdracht gekregen om gelijk door te drukken, maar dat liet de MSC verdediging niet gebeuren. In de 15e minuut kreeg MSC de eerste corner mee. De bal kwam bij Joyce op haar schouder, waardoor hij afketste. Jentine kon de bal opnieuw inbrengen, maar de bal werd weggewerkt. Dan weet Veerle de bal bij Layla te krijgen, zij kan schieten, maar raakt hem niet lekker. De bal rolt te zacht, waardoor de keeper hem gemakkelijk kan oppakken.
Ondertussen krijgt ook ONS goede kansen. Een schot van de links buiten land raar op de kruising. Later wordt op het middenveld de bal vrij simpel ingeleverd bij ONS. Zij kunnen counteren, maar de spits schiet naast. Gelukkig staat het goed achterin, waar ook Yvet weer haar rentree kan maken.
In de 30e minuut een aanval uit het boekje. De bal kwam via Tammy bij Veerle terecht. Zij kapt gemakkelijk haar tegenstandster uit. Ze ziet Dimi lopen, geeft de bal precies op maat. Dimi loopt goed door, kan de bal prima voorgeven waaruit Veerle de bal binnenschiet. 1-0! Wat een goal!
Drie minuten later worde de hard werkende Tammy onderuit gehaald. Een vrije trap volgt. Dimi geeft hem op Veerle, zij kopt de bal, maar deze gaat ruim over. In de 38e minuut volgt er een vrije trap uit een overtreding op Layla. Nanne schiet de bal naar voren, Veerle kopt hem door, de bal komt bij Dimi. Zij kiest een hoekje en kan de 2-0 inschieten!! Twee grote kansen, twee goals: een lesje in effectiviteit noemen we dat. Komt dat door de 100% inzet van de dames?
40’ Dan volgt er het nare moment van vandaag. Dimi wordt de diepte ingestuurd, ze is de verdediging van ONS al kwijt. De ONS keepster komt uit maar is te laat. Dimi kapt de bal af, zodat ze mooi klaar stond om de 3-0 in te schieten, helaas kon de keepster niet meer remmen. De twee dames botsen keihard op elkaar. De scheidsrechter had gelijk door dat het niet goed zat. Dimi kon ter plekke weer opgelapt worden, maar de keepster van ONS had erg veel pijn. Het zag er niet goed uit, dus moest de ambulance er aan te pas komen.
De wedstrijd is in goed overleg gestaakt.
Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken. Beide ploegen hadden mooie kansen.
Waar MSC eerst heel blij was met het lekkere voetbal en de mooie voorsprong, baalden de dames natuurlijk van deze afloop. De nieuwe tactiek van de trainer heeft toch zijn vruchten afgeworpen. Volgende week maar verder testen als we op bezoek gaan bij Helpman om 14.00.
Wij hopen dat de keepster van ONS Sneek snel kan herstellen, beterschap namens MSC. Over anderhalve week treffen de ploegen elkaar weer in de strijd om een plek op de finaledag van de beker.
Overigens is Flevo Boys vandaag terecht kampioen geworden, gefeliciteerd.
Opstelling MSC: Nicole Gelmers, Yvet Mijnheer, Nanne Jans, Joyce Bloemert, Jentine Baaiman, Tamara de Vries, Whitley Kruid, Layla Regelink, Ramona Jepma , Veerle Ulrich, Dimitra Theocharis.