De dames van MSC-Antaris speelden zaterdag tegen mede-promovendus DV Bolsward. MSC dat bijna weer over de complete selectie beschikt, moet het nu een tijdje zonder hun trainer Jos Klein Heerenbrink doen. Wegens rugklachten heeft hij een pauze ingelast. Het bestuur heeft oud trainer Edwin van der Windt benaderd of hij de komende weken de trainingen zou kunnen verzorgen en zaterdags de coaching. Edwin heeft hier ja opgezegd, maar hij gaat dit samen doen met Albert Ulrich. Voor Albert was het vandaag dus zijn debuut als coach in het voetbalwereldje, meestal was hij als vaste supporter al een steun voor de dames, nu maakt hij deel uit van het team. Dus voor zowel Albert als Edwin was het een spannende dag, zouden zij het goede werk van Jos voort kunnen zetten.

Tijdens het warmlopen kwamen we er al snel achter dat het hoofdveld niet in al te beste staat was, in het doelgebied leek het wel een knollentuin. Maar ja we moesten het er mee doen. MSC begon lekker fanatiek aan de wedstrijd, gelijk druk naar voren. Na ongeveer 9 minuten bracht Whitley Kruid de bal hoog het strafschopgebied in, deze kwam terecht bij Michelle Boekweg. Michelle nam de bal netjes aan en haalde hard uit, via de keepster ging de bal het doel in. Dus MSC stond weer snel op een 0-1 voorsprong. Na de 0-1 voorsprong zakte MSC terug, DV Bolsward werd gevaarlijker, mede door het slechte speel van MSC. Wel kreeg Michelle Boekweg een beste kans na ongeveer 30 minuten spelen, maar zij tikte de bal over. Na de rust stond er een heel ander MSC, er werd weer samen gespeeld en voor elke meter geknokt. Veerle Ulrich zette op het middenveld de lijn uit en stond aan de basis van de ene na de andere aanval. Na 11 minuten in de tweede helft werd Jetty Koopman aan gespeeld op rechts, Jetty speelde haar directe tegenstander uit en gaf de bal strak voor op Michelle Boekweg. Michelle wist daar wel raad mee en haalde hard uit en scoorde de 0-2. Nog geen vier minuten later werd Jetty Koopman onderuit geschopt in het strafschopgebied, de zeer goed fluitende scheidsrechter dhr. Valk kon maar één ding doen, strafschop. Veerle Ulrich de strafschop op, en liet zien dat ze vandaag lekker in het vel zat, want ze scoorde netjes de 0-3. Daarna ging het heel snel, want de 4-0 en 5-0 vielen binnen 2 minuten. De 4-0 werd gemaakt door Michelle Boekweg, na een goed opgezette aanval tussen Rachel Boekweg en Nicole Gelmers. De 5-0 was een mooi afstandschot van Michelle Boekweg, deze verdween bovenin in kruising. Ook DV Bolsward maakte een schitterend doelpunt. Van ongeveer 30 meter haalde de aanvoerster van DV Bolsward keihard uit, en de bal ging als een streep de kruising in, onhoudbaar voor keepster Grietje ten Hoor.

MSC gaf gelijk van de aftrap weer wat gas en scoorde de 6-1 met behulp van een verdedigster van DV Bolsward, zij kopte hem namelijk uit een voorzet van Michelle Boekweg achter haar eigen keepster. Vlak voor tijd werd de 7-1 gemaakt door Jetty Koopman en de 8-1 door een mooie één tweetje tussen de zussen Boekweg.

Gezien de hele wedstrijd een zeer verdiende overwinning van MSC Antaris, al was de eerste helft zeer zwak. Volgende week staat de zware wedstrijd tegen Asser Boys op het programma.