MSC had een droomstart. Op aangeven van Jos Fidom schoot Camiel Fidom al binnen twee minuten van dichtbij raak: 1-0. Joel Huiskes had het twee minuten later nog mooier kunnen maken voor MSC, maar hij gleed uit op het door de regen zwaar bespeelbare veld op het moment dat hij vrij kon inkoppen. De bal schoot door naar Bjorn Bakker die op Rigtersbleek doelman Ruud Hesselink stuitte.MSC was beter en reeg de kansen aaneen. Een mooie aanval van MSC kwam bij Bakker die zelf had moeten uithalen. Hij gaf echter af op Huiskes die nog net gestuit werd door Jermain Sjauw-En-Wa van Rigtersbleek. Vincent Oosterkamp krulde de bal op de lat en Camiel Fidom schoot uit de draai net naast. Na 28 minuten werd het wel 2-0 toen Jos Fidom identiek uit de draai wel hard raak knalde.

Uit het niets

Op een schotje van Lieuwe Geesing na had Rigtersbleek weinig laten zien. De 2-1 viel dan ook bijna uit het niets. Van een meter of 18 haalde Tim Bongers uit en die vloog via diverse benen achter MSC doelman Christian Weijs. MSC herpakte zich en kreeg nog een aardige kans toen Alex Zomer na een corner van Huiskes over kopte.

Na rust zette Rigtersbleek even aan zonder kansen te creëren. Het duurde kort. Want MSC, met Kaj van Duuren die als onverzettelijke strijder op het middenveld alle duels won, nam het initiatief weer. Na een paar kleine mogelijkheden besliste Jos Fidom de wedstrijd. Op aangeven van Huiskes werd Fidom niets in de weg gelegd en de spits kon daarom de bal rustig controleren en uithalen: 3-1.

Slap

Ook de 4-1 was een moment van slapte in de Rigtersbleek defensie. Justin Benjamins gaf een bal op Camiel Fidom die liggend, zonder dat er iemand uit Enschede ingreep, het leer achter Hesselink tikte. Voor en na de 4-1 waren er nog twee momenten van Rigtersbleek, Geesing schoot vanuit een moeilijke hoek op de buitenkant van de paal en MSC doelman Weijs stopte met de voet een inzet van Samir van Pieterson.

Lastig scoren

“Het scoren is bij ons heel lastig”, aldus Rigtersbleek trainer John Gieling. “Er is niemand die makkelijk doelpunten maakt”. Gieling vindt dat zijn ploeg wel simpel doelpunten cadeau geeft. “Je begint al heel slecht en loopt meteen achter de feiten aan. Toen de 2-1 viel dachten we dat er nog wat te halen viel. Maar we geven de doelpunten zo makkelijk weg. Na de 3-1 was het helemaal gelopen en kon de scheidsrechter eigenlijk wel affluiten. Zij leverden veel meer strijd en dat mis ik bij ons. We willen het te veel voetballend oplossen.”

Oprollen

“We begonnen heel sterk”, analyseerde MSC verdediger Alex Zomer de wedstrijd. “Maar na de 2-0 werd het bij ons allemaal wat gezapig. In de rust hebben we er op gehamerd dat we er vol op moesten gaan om ze op te rollen en dat is ook gebeurd”. Volgens Zomer was de winst nodig: “Het zijn drie hele belangrijke punten. Je krijgt er iets meer lucht door. En als we volgende week opnieuw drie punten pakken staan we er weer goed bij”.

Beloning

Opmerkelijk bij Rigtersbleek was de keuze voor doelman Ruud Hesselink. “Roberto Stopel is de eerste keeper, maar ik wilde Ruud belonen”, verklaarde Gieling. “Hij heeft zo veel voor de club over. Twee weken geleden speelde hij eerst in het tweede en reed daarna met de auto naar Wijchen om op de bank te zitten. En Ruud is een goede keeper. Aan de doelpunten kon hij niks doen”.

Bron: www.tweenul.nl