Zenuwen bepaalden ook het spelbeeld van de 1e helft veel kansen over en weer, enkele goede reddingen van onze keeper Jarno, de keeperstraining die begint vruchten af te werpen. Na een minuut of twaalf en veel kansen, die naast gingen of goed werd verdedigd, kon de bal vanaf het midden veld via linkerspits Jesse C. naar Niek gespeeld worden die de bal in de uiterste hoek achter de keeper kon spelen. 1 – 0 een aanval uit het boekje. Met deze stand gingen we ook rusten. Enkele aanwijzingen werden er nog door de coach gegeven en na 5 minuten blies de debuterende scheidrechter dhr. Veltman voor het begin van de tweede helft. Enkele kansen volgende zich voor Staphorst die op zoek gingen naar de gelijkmaker die na 5 minuten ook werd gemaakt, de gevaarlijkste man aan de kant van Staphorst speelde enkele MSC’ers uit en scoorde de 1 – 1.Door het goede storende werk van de middenvelders Jesse B, Stein, Niek en Marc konden de mannen van Staphorst de bal niet in hun bezit houden, op het middenveld was een ware veldslag gaande. De aanvallen die aan de kant van Staphorst wel lukten stuiten op de verdedigers Iwan en Koen. Door enig geluk, een speler van Staphorst gleed uit, belande de bal voor de voeten van de vrijstaande Jesse C die de bal over de keeper in het doel kon werken om de stand op 2 – 1 te zetten. Wat een gejuich, publiek op de andere velden keken zelfs om. Nog maar enkele minuten te gaan, Staphorst probeerde nog de gelijkmaker te forceren, een schot op het doel van MSC die gemakkelijk te pakken was voor Jarno, die zijn eerst foutje maakte en de bal weer los liet zodat een speler van Staphorst de bal voor hem weg kaapte en de bal op enkele centimeters van de doellijn voorlangs schoot, phoe, phoe wat een geluk. Maar doordat Staphorst veel ruimte voorin weggaf kon Niek door een fraaie voorzet van Rutger zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maken  3 – 1. Deze 3 – 1 is ook de eindstand.
Allemaal gefeliciteerd, mooi  voetbal afgewisseld met veel strijd, 3 punten gepakt.