De Zwollenaren waren na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter nog niet helemaal bij de les. Na een kwartier spelen had FC Zwolle-doelman Mike Hauptmeyer al twee keer moeten vissen. Bij het eerste doelpunt ging de niet geheel fitte doelman niet helemaal vrij uit. Een hard maar houdbaar schot glipte door zijn handen heen: 0-1. Het tweede doelpunt van SC Heerenveen werd gemaakt door Milan van der Zee, die de bal via de lat en de paal in het doel kegelde. De mannen van trainer Dennis Bekking kregen aan de andere kant van het veld weinig tot geen kansen in de eerste helft. Er werd ook slordig verdedigd, dus viel er niets af te dingen op de Friese voorsprong.
De pauze had FC Zwolle zichtbaar goed gedaan. Oefenmeester Bekking had drie verse krachten in het veld gebracht en ook de nodige tactische wijzigingen doorgevoerd. Het leek er in eerste instantie op dat dit rendement ging opleveren. SC Heerenveen moest zich in het begin van het tweede bedrijf beperken tot verdedigen, en had het lastig met Raymon Beuling. De aanvaller was de groostste plaaggeest voor de de Heerenveners , maar uiteindelijk ook voor zichzelf. Zo wist hij twee grote kansen om zeep te helpen. Bij de derde kans kwam hij net te laat om de bal achter doelman Joas Bierlee te werken. Nathan van Rijn probeerde het nog met een afstandsschot, maar ook hij had geen succes. FC Zwolle was beter in de tweede helft, maar kreeg in de blessuretijd wel de deksel op de neus. SC Heerenveen-speler Max de Boom gaf de Zwolse defensie het nakijken en besliste de wedstrijd: 0-3.
Volgende week gaat FC Zwolle D1 proberen zich te herpakken. Dan staat er op papier een wat makkelijkere wedstrijd op het programma. De Zwolse D-pupillen reizen dan af naar Emmen, om het daar tegen de plaatselijke amateurclub AV op te nemen.
 
Namens MSC waren Tinus-, Thom Nijstad en Roel Schaafsma welkome gasten in het nieuwe stadion van FC Zwolle. Onder het genot van een koffie en een broodje zijn er geanimeerde gesprekken gevoerd in het spelershome met de beide vaders Marcel Furda en Cees Hanemaayer.
 
 
Opstelling FC Zwolle D1:
Mike Hauptmeyer; Pim ten Have, Carl Furda (31. Frank van den Berg), Nick Hendriks, Jeffrey Benek; Nathan van Rijn, Demy Goedkoop (31. Frank van der Burg), Mark Bruintjes (45. Jochem van Putten); Mitchel Dijkhof (31. Dylano van den Anker), Raymon Beuling, Dave Padding (40. Jordi Krijgsman)
 
Voor meer foto’s van deze wedstrijd zie de link: http://peter-bekking.magix.net