Bij dit artikel ingevoegd een foto van de restanten van wat ooit een (RK) voetbalclub was met de beste jeugdopleiding van Noord Holland- Noord en de lekkerste broodjes shoarma. Laten we de scholletjes en scharretjes ook niet vergeten die werden gebakken vanuit “Piets Vishut” na een bezoek van de D-spelers aan zwembad “De Schots”.
Volgens insiders is WGW tenonder gegaan aan vrijwilligersarmoede, ontzuiling, criminalisering en veroudering van de omgeving waarin de club is gevestigd, geen aanwas van jeugd etc etc. Eeuwig zonde.
Een stuk Helderse voetbalcultuur is begraven onder het zand van de duinen waarlangs de nieuwe fusieclub is gevestigd: FC Den Helder; origineler kun je de naam niet bedenken…… 
WGW; tevens de club waar MSC-er Roel Schaafsma in de pupillen- en juniorentijd onnavolgbare bewegingen liet zien in dienst van HCSC in wedstrijden tegen ondermeer WGW A1 en B1.
 
Onze gedachten gaan ook uit naar de vrijwilligers die tot het laatst voor de club hebben gevochten en hun netwerkje van voetbalvrienden, in vroegere vorm, zijn kwijtgeraakt. Ze hadden bij WGW hun eigen plekkie met een eigen kroeg. Reken maar dat deze mensen- waaronder ook de speelsters van de vrouwenafdeling- er werkelijk kapot van zijn geweest dat dit is verdwenen.
Het prachtige, nostalgische, ministadion (2 overdekte tribunes) met 1800 zitplaatsen, waar Mark Lakerveld ooit 2e werd in de strijd om de penaltybokaal,Yannick Jol tegen WGW D1 het winnende doelpunt maakte, Tinus Nijstad zijn vlag boos op de grond gooide, Roel Kalsbeek en Bernard Koning langs de lijn renden, leider Jack de Wit verdwaasd rondliep en Jesse Koch de verregende tent uitdreef, dit prachtige hoofdveld gaat binnenkort tegen de vlakte om plaats te maken voor een nieuw ziekenhuis.
De naam WGW is voorgoed uit de uitslagen verdwenen.
Gekscherend werd door tegenstanders weleens geroepen: WGW  “Wint Geen Wedstrijd”……….. dit laatste zal inderdaad nooit meer gebeuren.
 
Redactie:RSc