De wedstrijd begon zo’n 10 minuten later dan gepland; bij aankomst in Emmeloord bleek dat de tenues van MSC nog in Meppel lagen. Vergeten. Gelukkig waren er bij Flevo Boys nog reserve shirts aanwezig, die de Meppeler dames na enig overleg mochten gebruiken. Hiervoor nogmaals onze dank aan Flevo Boys voor hun welwillende medewerking in deze.
Dan de wedstrijd. MSC zette Flevo Boys vanaf het begin redelijk onder druk en kreeg enkele goede kansen. Een inzet van Michelle Boekweg werd ternauwernood met de voeten gekeerd door de goalie van Flevo Boys en een inzet van Dimitra Theocharis ging net langs de verkeerde kant van de paal. De kansen van Flevo Boys bleven in eerst instantie beperkt tot een schot recht in de handen van keepster Grietje ten Hoor. In de 10e minuut kwam MSC op een verdiende voorsprong. Uit een prachtige steekpass van Veerle Ulrich werd Michelle Boekweg de diepte ingestuurd en alleen voor de keepster van Flevo Boys faalde zij niet; 1-0 voor MSC. Even later scoorde Flevo Boys tegen de verhouding in de gelijkmaker. Door onzorgvuldig verdedigen en een totaal mislukt schot van Flevo Boys kwam de bal pardoes voor de voeten van een aanvalster van de thuisclub. Deze had geen enkele moeite om keepster Grietje ten Hoor vanaf zo’n 5 meter te passeren.
Beide ploegen, maar met name de Meppeler ploeg,  kregen nog enkele kansen, maar er werd niet gescoord. Tot de 35e minuut. Na een overtreding van een verdedigster van Flevo Boys op Michelle Boekweg kreeg MSC een vrije trap halverwege de helft van Flevo Boys. Uit de slim genomen vrije trap van Dimitra Theocharis schoot Michelle Boekweg met medewerking van de keepster van Flevo Boys de bal in de rechterbovenhoek. 2-1 voor MSC. MSC bleef druk zetten op de verdediging van Flevo Boys en creëerde nog enkele kansen. Een schot van Malenthe Lugtmeier werd in tweede instantie door de keepster van Flevo Boys op het laatste moment van de lijn gehaald en een schot van Michelle Boekweg uit kansrijke positie belandde in de handen van de keepster van Flevo Boys. Ook de thuisclub kreeg nog een prima scoringskans. Een gevaarlijk schot van zo’n 16 meter kon door Grietje ten Hoor op sublieme wijze net over de lat getikt worden. En na de laatste kans van de eerste helft, een gevaarlijke kopbal van Armina Besic net over de goal van Flevo Boys, brak de rust aan met de verdiende Meppeler voorsprong.
MSC opende de tweede helft met een uitstekende kans om de voorsprong te vergroten, maar Michelle Boekweg faalde alleen voor de keepster van Flevo Boys. Ook Flevo Boys kreeg een prima kans op de gelijkmaker, maar een schot van een aanvalster ging rakelings over de goal van MSC. Het spel in de tweede helft was overigens aan beide kanten slordiger en er waren weinig echte kansen te noteren. Michelle Boekweg soleerde nog een keer door de verdediging van Flevo Boys, maar kon niet tot scoren komen.
In de 35e minuut scoorde Flevo Boys de gelijkmaker. Een schitterend afstandsschot vloog onhoudbaar over Grietje ten Hoor het Meppeler doel in. En zo stonden beide partijen weer op gelijke hoogte. Met nog zo’n 10 minuten te spelen brak de spannende slotfase aan. Michelle Boekweg ging nog een keer alleen op de keeper van Flevo Boys af, maar wist niet te scoren. In de 43e minuut van de tweede helft zette Michelle Boekweg nog een keer aan, maar werd in het 16-meter gebied van Flevo Boys onderuit gehaald. De scheidsrechter twijfelde geen moment en kende MSC een penalty toe. Michelle Boekweg nam zelf de terecht toegekende strafschop en passeerde de keepster van Flevo Boys feilloos. 3-2 voor MSC.
De laatste minuten waren, hoewel er zich geen kansen meer voordeden, erg spannend. De dames uit Emmeloord probeerden nog de gelijkmaker te forceren, maar konden de Meppeler verdediging niet echt meer in het nauw brengen. En na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter waren de drie punten definitief voor MSC.
Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen VVOG. Deze ploeg staat drie punten boven MSC. Bij winst kunnen de dames van MSC ruim afstand nemen van de degradatiezone. En de Meppeler dames hebben best wat recht te zetten tegen deze ploeg. Het eerste duel in Harderwijk werd in een uitzonderlijk slechte wedstrijd van Meppeler kant met 4-2 verloren.