Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat MSC in de afgelopen maanden veel meer is gegroeid dan KZC. De Meppelers hadden weliswaar niet direct de overhand, maar gelijkwaardig aan de opponent waren ze zeker wel. Onder leiding van de solide keepende Jarne (Menno was geblesseerd) gaven Nick, Jort en Senna vrijwel geen kansen weg. De enige tegentreffer kwam dan ook uiterst ongelukkig tot stand. Een harde schuiver van KZC stuitte af op de scheenbeschermer van Dave, waardoor Jarne gestrekt naar de verkeerde hoek ging: 0-1.
E2 liet zich door de tegenvaller niet uit het veld slaan. MSC had het middenveld stevig in handen. Bij afwezigheid van de grieperige Levay zette vooral Dave de lijnen uit. Hajo buffelde en Rutger bediende de spitsen Djermo en Jurjen. Geluk in de afwerking ontbrak echter in het eerste bedrijf.
Na de pauze oogde KZC aanvankelijk dreigend, maar Jort en Senna waren messcherp. MSC gokte op de countersnelheid van de spitsen. En met succes! Een afgeslagen aanval belandde voor de voeten van Jurjen. Met een sublieme trap liet hij de keeper van KZC kansloos:1-1.
MSC voelde dat er meer in zat. Een lange uittrap werd verkeerd beoordeeld door de vijandelijke defensie en Djermo was niet meer te houden. Met een bekeken lobje verschalkte hij de keeper uit Klazienaveen. KZC gooide vervolgens alles op de aanval, maar de beste kansen waren voor Djermo. Pech in de afwerking stond een hogere zege in de weg. Eindstand: 2-1.
Volgende week staat de match tegen rode lantaarndager KSC uit Schoonoord op het programma. In deze vorm mag dat voor E2 geen probleem vormen, maar pas op: onderschatting ligt op de loer. Werk aan de winkel voor de technische staf.