Ook MSC kreeg een aantal mogelijkheden, maar ook hier werd eigenlijk slordig mee om gegaan. MSC was het eerste half uur echt de onderliggende partij, er werd geen duel gewonnen, alle tweede ballen waren voor de dames van Pesse. De dames van MSC hadden veel moeite met de bal in de ploeg houden, een één tweetje kwam haast niet voor. Als de dames van MSC een kans kregen, dan zat er geen overtuiging bij de gene die de kans kreeg, veel te slap allemaal. Na ongeveer een half uur spelen kwam MSC verrassend op een 1-0 voorsprong. Ramona Jepma gaf goed voor vanaf de rechterkant, en Michelle Boekweg draaide die voorzet in de linkerbovenhoek. MSC op voorsprong, niet verdiend maar ja het gaat wel om de doelpunten. Hier na begon MSC de wedstrijd een beetje over te nemen, want Pesse had al veel gegeven in de eerste 30 minuten. Zo kreeg MSC nog een aantal kansen voor de pauze om de voorsprong te vergroten. Toch konden de dames van Pesse er soms nog een gevaarlijke counter uit gooien, alleen was de afronding niet goed. MSC begint na de rust waar ze mee de eerste helft geëindigd zijn, kansen creëren. Zo kreeg na 1 minuut spelen Nanne Jans de bal uit een corner voor haar voeten, maar haar schot zat op de goal was te slap. In de 4e minuut een grote kans voor Ramona Jepma, die hem zo binnen kon schieten. Maar Ramona dacht dat de scheids had gefloten, omdat de grensrechter van Pesse vlagde voor buitenspels. Dus na even de bal een paar keer hoog te houden, werd haar schot corner getikt. Uit die corner scoorde Armina Besic de 2-0. MSC ging door met het proberen de voorsprong uit te breiden, maar helaas was de keepster van Pesse een duidelijke sta in de weg vandaag. Want ze was niet meer te passeren vanmiddag. De goed fluitende scheidsrechter van Dijk, vergat nog wel een 100% strafschop aan MSC te geven, want Armina Besic werd onderuit getrokken in het strafschopgebied. Na ongeveer 5 extra minuten floot de scheids af, en bleven de punten in Meppel. De dames van MSC hebben nog wel wat om aan te werken, maar deze 3 punten pakken ze ons niet meer af. Volgende week gaan de dames op bezoek bij VIOD, in het plaatsje Driesum.