Om 11.06 uur werd er onder leiding van een officiële scheidsrechter afgetrapt. Dat was erg leuk voor de spelers. Jammer voor Marco (vader van Stan) die al klaar stond om de belangrijkste wedstrijd uit zijn carrière tot nu toe te gaan fluiten.MSC zette direct druk. Eelco (hij was scherp) stond fanatiek coachend langs de lijn om de spelers op de goede posities te plaatsen ( “vastzetten, opschuiven e.d.”).Binnen één minuut kreeg MSC een corner. Deze werd door Daan prachtig genomen. De bal landde in het doelgebied en uiteindelijk wist Robbert de bal in het net te werken: 1 – 0.Nog geen minuut later stond het al 2 – 0. Een hard schot van Wouter kwam via de lat voor de voeten van Lars, die scoorde.Direct na de aftrap nam MSC alweer de bal over en zette koers richting het vijandelijke doel. De verhouding voor het balbezit was op dit moment ongeveer 99 % MSC – 1 % Ruinerwold.En nog voordat er vijf minuten waren gespeeld lag de bal al voor de derde keer in het net. Ditmaal werd een schot vanaf de zijkant door de keeper ongelukkig in zijn eigen goal geslagen, 3 – 0.Na deze goal kreeg Jarne zijn eerste bal van de wedstrijd. Echt gevaarlijk werd het niet door o.a. goed ingrijpen van de verdedigers (Lars en Wisse).In de tiende minuut kwam MSC op de eigen helft in balbezit. Na enig over spelen kwam de bal bij Wisse. Hij bereikte met een geweldige pass “over de hele” medespeler Lars. Vrij voor de keeper rondde hij het koelbloedig af. Zo stond het alweer 4 – 0.De volgende goal werd enkele minuten later aangetekend door Maarten, na een prima voorzet van de net ingevallen Belmin: 5 – 0.

De aanvalsgolven bleven op de goal van de tegenstander af komen. In de 20ste minuut werd een mooie actie van Stan onreglementair gestopt. De toegekende vrije trap lag op een mooie afstand van de goal. Robbert meldde zich voor het nemen ervan. Zijn schot verdween prachtig in de kruising: 6 – 0.De druk bleef ook daarna onverminderd op de goal van Ruinerwold. Toch was het vreemd genoeg de tegenstander die voor de rust nog wist te scoren. Een mooie uitval werd fraai afgerond. Jarne was kansloos: 6 – 1.

In de rust kregen de jongens een bekertje limonade en de nodige aanwijzingen van Eelco: “in het begin werd er goed gecombineerd, daarna was het ieder voor zich……., achterin moeten we een mannetje houden, niet allemaal naar voren…..”

Wijze woorden van deze interimmer….

In de tweede helft werd er gek genoeg maar één keer gescoord. De hoeveelheid kansen die MSC kreeg waren niet op één hand te tellen. De hoeveel schoten die net naast, over of op de keeper gingen zelfs niet op twee handen.De laatste goal van deze wedstrijd werd gescoord door Belmin, na een hele mooie aanval, waarbij de spelers elkaar de bal snel en zuiver aanspeelden.

Een belangrijke overwinning. Door deze uitslag blijft MSC E2 in de race voor één van de bovenste plaatsen.