Volgens het KNMI was er een regenkans van 90 %. En dat was niet juist, deze was 100 % ( in ieder geval in Steenwijk). Gewapend met paraplu’s liepen de supporters het veld op. Een enkeling had geluk dat er in de dug-out nog een droog plekje was, totdat het uitzicht door andere supporters werd ontnomen. Gelukkig werd het al vrij snel droog en konden de paraplu’s ingeklapt worden. Om 10.05 uur werd er afgetrapt door MSC.De eerste minuten was het aftasten en had MSC het betere van het spel. Dat resulteerde al vrij snel in de wedstrijd in een schot op doel van Wouter.Toch werd het na 6 minuten spelen 1 – 0 voor Olde Veste door een inschattingsfout in de achterhoede.De spelers van MSC lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan, integendeel, in de volgende 20 minuten werd het beste spel tot nu toe op de mat gelegd.Met heerlijk, oogstrelend combinatie voetbal, waarbij de breedte- en dieptepassen elkaar afwisselden, werd de tegenstander een voetballesje gegeven. Het scoren liet echter nog enige tijd op zicht wachten.In de 15e minuut werd het pas gelijk door een goal van Robbert 1 – 1. De opkomende man werd steeds beter in het spel betrokken en deze overmacht op het middenveld zorgde voor veel gevaar.MSC grossierde in het aantal corners, welke veel gevaar opleverden, maar niet de  verdiende goal. Tot in de 18e minuut. Een tweetal corners mocht achter elkaar genomen worden en uiteindelijk wist Robbert zijn voet tegen de bal te plaatsten 1 – 2.Hierna liep elke aanval nog soepeler dan de vorige en werd in een rap tempo de voorsprong uitgebouwd. In de 21e minuut was een individuele actie van Wouter om in te lijsten. Met een aantal onnavolgbare acties wist hij twee man uit te spelen en scoorde beheerst: 1 – 3.Niet veel later was er een geweldige kans voor Olde Veste, maar Jarne stond op zijn plek en redde op professionele wijze.In de daar op volgende minuut wist MSC wel te scoren. Een inworp werd door Maarten prima teruggelegd op Wouter die opnieuw scoorde 1 – 4.Een andere aanval leidde tot een geweldig schot van Daan, dat door de keeper uit de kruising werd geslagen.In de laatste minuut van de eerste helft werd nog een prachtige goal gescoord. Vooral het samenspel van de middenvelders en voorhoede spelers maakte dat deze goal zo mooi was. Uiteindelijk tikte Wouter in na een steekpassje van Maarten: 1 – 5.Dit was gelijk de ruststand. De supporters waren dolenthousiast en konden nauwelijks woorden vinden om deze eerste helft te beschrijven. De superlatieven waren niet toereikend om de mooie aanvalsgolven weer te geven.  De stand bracht een euforisch gevoel naar boven.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud of er werd alweer door MSC gescoord. Ditmaal was Daan de aangever. Na een prima actie van Daan (onvermoeibaar liep hij steeds vrij om aangespeeld te worden) rondde Belmin de aanval met een prachtig lobje af: 1 – 6.Hierna werd er wat ongecontroleerd gespeeld en slopen er foutjes in het spel van MSC. Hier wisten de spelers van Olde Veste direct van te profiteren en zo stond het dus 2 – 6.Het antwoord liet niet al te lang op zich wachten, want nauwelijks een minuut later haalde Daan verwoestend uit en zag hij zijn schot in de kruising belanden: een geweldige treffer: 2 – 7.De verdedigers (Wisse, Cees en Lars) traden de verdere tweede helft daadkrachtig op en gaven niks meer weg.De druk bleef vervolgens groot op de goal van de tegenstander en via goals van Robbert en Wouter werd de eindstand uiteindelijk 2 – 9.

Een zeer verdiende overwinning, behaald als team met een geweldige portie samenspel en inzet. Voor de meegereisde supporters (én persoonlijke chauffeurs) was deze wedstrijd een genot om te bekijken.