Beide knapen hadden een enorme drang naar voren en scoorden allebei een prachtig doelpunt! Ditzelfde mag ook gezegd worden van Maaike Gommans. Zij zat ook lekker in de wedstrijd, bovendien maakte ook zij een knap doelpunt! Ook krijgt Lars Luft de complimenten voor zijn prima aanvalsspel. Hij speelde tegen Steenwijk rechts op het middenveld. Het verdedigingsblok met keeper Jurre, rechtsback Kees, laatste vrouw Nynke, voorstopper Justin en linksback Bas stond goed en er werd telkens goed ingeschoven. Jurre viel op door op een uitstekende manier de ballen weer in het spel te brengen.
Regelmatig kreeg hij de bal even teruggespeeld waarna er weer goed werd opgebouwd! Nieuwkomer Jordi de Ruiter speelde wat ingetogen maar scoorde toch weer tweemaal!
Zaterdagmorgen werd de competitie weer hervat met een pittige wedstrijd tegen De Weide D2 uit Hoogeveen. MSC kwam via Jordi nog wel op voorsprong (1-0), maar De Weide schroefde het tempo flink omhoog, had meer power in de  ploeg en heerste op het middenveld. MSC was veel te passief, reageerde te laat in de duels, speelde niet agressief en geniepig genoeg om de tegenstander maar enigszins bij te kunnen benen. Dus spelers van D2: geef je niet te gemakkelijk gewonnen maar ga immer de strijd aan en verkoop je huid zo duur mogelijk!
Positieve punten waren er zeker: Kees en Bas, beide backspelers, vochten voor wat ze waard waren, geweldig! Ook een groot  compliment voor Nynke Keulen! Wat een meid, wat een drive en altijd vol overtuiging de duels ingaan! Ook Justin Klasens speelt steeds met meer zelfvertrouwen, maar zal nog meer moeten doen met zijn sterke lichaam. Geef je niet te snel gewonnen!!
Aanvallend kwam het er tegen De Weide niet uit. Dylan en Jordi stonden te veel op een eiland omdat de aanvoer vanuit de middenlinie volledig ontbrak. Lars en Mika hadden wel enkele goede aanvalsacties maar deze strandden voor het doel van de tegenstander. Toen Jordi wat meer terugzakte en Stefan wat meer doorschoof naar voren, kwam er iets meer evenwicht in team.
Komende week gaan we er weer lekker tegenaan tijdens de trainingen.
Nynke speelt woensdagavond een KNVB selectiewedstrijd voor meisjes o. 13 in Jubbega. Veel succes!!
 
team MSC D2