Zowel concurrenten Sleat als Veno (dit team stopt overigens na dit seizoen met het zaterdagvoetbal) zorgen er telkens voor dat MSC niet dichterbij komt op de rangpositie. Met, bij vlagen mooi en verzorgd voetbal blijft de ploeg uit Meppel in het spoor van de nummers 1 en 2. Lars Padding liet in de derde minuut al van zich spreken, rakelings ging de bal over maar de toon was gezet. Niet veel later was het dezelfde Padding die nu wel fortuinlijk was. Uit een hoekschop van Wesley Bezemer weet hij de openingstreffer te maken, 1-0 voor de MSC-ers.

In de tiende minuut had Padding de ploeg uit Woudsend al de knockdown toe kunnen brengen. Uit een verkeerde terugspeelbal omzeilde hij handig de keeper maar schoot vervolgens de bal, uit een lastige hoek, in het zijnet. Na deze fase was het Woudsend dat van zich liet spreken. Met name de spitsen maakten het de defensie van MSC regelmatig lastig. De prima keepende Marc Holterman hield zijn team op het juiste spoor, waarbij de grootste kans een kwartier voor tijd ontstond. Man of the match Mels Huisman wierp zich in de baan van het schot en voorkwam zo dat de Friezen op gelijke hoogte zouden kunnen komen.

Dezelfde Huisman stond aan de basis van de tweede goal van MSC. Daniel Knoll bereikte met een mooie crosspass Mels Huisman die op zijn beurt de keeper verraste met een bekeken lob. In eerste instantie werd de bal nog voor de doellijn gered maar de attent spelende Bart-Jan Smid maakte de 2-0. Als bekroning op het vertoonde spel schoot Mels Huisman 5 minuten voor tijd hard en droog de 3-0 binnen. En zo kon de ploeg van het trainersduo Heskamp/Ganzinga in een zetel naar de thee.

Voor diegene die de eerste helft niet gezien hadden en alleen de tweede helft, zagen na de rust een veel minder spelend MSC en een steeds meer en beter opkomend Woudsend, waarbij spits De Vries na vijf minuten al een reële kans had om de stand terug te brengen. Gelukkig voor de Meppelers kon er nog gered worden maar na een uur spelen was het wel raak en scoorden de Woudsenders 3-1. MSC was de grip op de wedstrijd kwijt en moest zichzelf zien te herpakken. Dit lukte maar moeizaam. De binnen de lijnen gebrachte Florian Gijzen moest voor meer rust gaan zorgen. Hij kon vijf minuten voor tijd de wedstrijd op slot gooien, echter zijn afstandsschot ging maar net naast. Ook Bart-Jan Smid kreeg een paar minuten voor tijd de kans om het af te maken, hij moest echter genoegen nemen met een corner. Al met al tikte de tijd in het voordeel van MSC. Na negentig minuten vond scheidsrechter Janssen het genoeg en blies voor het eindsignaal. Al met al een zakelijke overwinning waarbij het mooiste spel in de eerste helft werd vertoond, maar daar zal over 30 jaar niemand meer een mening over hebben wanneer deze wedstrijd terugkomt in de geschiedenis boeken, aldus de mening van een trouwe supporter.

Volgende week gaan de Meppelers op bezoek in Belt Schutsloot tegen het plaatselijke SVBS 77.