In het begin zag het er niet naar uit dat de middag zo desastreus zou gaan verlopen. MSC begon goed en kreeg ook wat kansjes. De wedstrijd kantelde in de 15e minuut toen Germanicus de score opende via Richard Wolf. De grensrechter vlagde voor de buitenspel, maar de scheidsrechter nam het signaal niet over. In de commotie die vervolgens ontstond werd Henk Kleene met twee keer geel van het veld gestuurd.
MSC was vervolgens de kluts kwijt en moest lijdzaam toezien hoe Germanicus via opnieuw Wolf en Rick Koelman uitliep naar 3-0. Toen op slag van rust Marne Bakker per brancard van het veld moest worden gedragen met vermoedelijk een zware hamstringblessure knakte het laatste restje hoop bij de ploeg van André Blom.
De 2e helft werd daarom een formaliteit. Germanicus bouwde de voorsprong uit naar 5-0, waarna Stefan Bollen in de 79e minuut kon tegenscoren voor MSC. De Meppelers stonden op dat moment al geruime tijd met negen man, omdat ook Ronnie Venema met rood (2x geel) werd weggestuurd.