De 19e editie van de Drenthe Cup kende bij de A-junioren een droomfinale. Waar velen op gehoopt hadden, kwam dan ook daadwerkelijk uit. Een finale met twee Meppeler ploegen. Hoofdklasser Alcides nam het in de finale op tegen tweedeklasser M.S.C.-Datell. In een in de eerste helft gelijkopgaande strijd kwamen de wit-zwarten netjes op 1-0 voor vanuit een schitterend genomen corner van nieuwkomer Jeffrey Velberg. Cees Wals wist de bal er vervolgens knap in te koppen. Maar de geel-zwarten lieten zich hierdoor niet kennen en gingen meteen op jacht naar de gelijkmaker. Dit lukte hen al na drie minuten na de 1-0. Vanuit een prima opgezette aanval kwam Alcides op 1-1 wat ook meteen de stand na de eerste 15 minuten was. De tweede helft had Alcides de touwtjes in handen en speelde het grootste gedeelte van het spel zich op de helft van M.S.C. af. Toch lukte het door scherp verdedigen van M.S.C. Alcides niet op een voorsprong te komen en werd 1-1 ook de eindstand. Om toch een toernooiwinnaar te kunnen aanwijzen, dienden er dus penalty’s genomen te worden. Deze reeks werd met 5-4 in het voordeel van Alcides beslist.

Kijk voor meer foto’s van deze bloedstollende finale en van het gehele weekend op www.mscdatell.nl/gallery/