MSC D1 was namelijk vanaf het eerste fluitsignaal het beter voetballende team en wist zich een licht veldvoordeel te veroveren. Dit resulteerde in een aantal kansen voor de MSC-aanvallers. Jammer genoeg lukte het steeds net niet om de bal in het doel van Olde Veste te werken. Olde Veste D1 kwam in de eerste helft niet verder dan een vrije bal en een corner, maar wist in de 28e minuut uit die ene corner wel te scoren. Zo stond er na de eerste helft een onterechte 0-1 stand op het bord.

IMG_4071In de rust benadrukte Arjan wat er allemaal goed ging en gaf hij aan dat MSC D1 op dezelfde voet verder moest gaan. Wel met iets meer rust aan de bal, iets vaker open draaien in plaats van weer met de bal aan de voet de drukte opzoeken en met iets meer scherpte voor de goal. Dan zouden (doel-)punten het resultaat moeten zijn.

Zo gezegd zo gedaan. Er ontspon zich een waar voetbal gevecht tussen twee teams die beiden tot het gaatje gingen om te winnen. Gaande de tweede helft werd het veldoverwicht van MSC D1 nog iets groter en er kwamen meer kansen voor de zwart-witten. Olde Veste werd verder teruggedrongen, zette alles op alles om de gelijkmaker te voorkomen en was alleen nog via een enkele uitval gevaarlijk.

Jammer genoeg lukte het MSC D1 niet om te scoren. Zo bleef het 0-1 en was een onverdiende thuisnederlaag het gevolg. De aansluiting bij de subtop van de 3e divisie G laat dus nog even op zich wachten en MSC D1 maakt voor dit moment nog even pas op de plaats in de middenmoot, maar met dit voetbal en deze inzet kan het nooit lang duren voor dat MSC D1 zich bovenin meldt.

IMG_4073Volgende week zaterdag gaan de mannen van Arjan en Michiel hun uiterste best doen om de eerste hernieuwde stappen op weg naar de top 3 te zetten. Dan gaan ze namelijk in Zuidwolde op bezoek bij JVZ D1. Dit team kent een moeilijke start van de competitie, maar mag niet worden onderschat. JVZ D1 zal er alles aan doen om hun seizoen tegen MSC D1 een kick-start te geven. Al was het maar om de nare smaak van de 4-0 bekernederlaag die MSC D1 hen eind augustus bezorgde weg te spoelen. Beide teams hebben dus iets goed te maken. Mocht u zaterdag 10 oktober om 10.30 in de buurt van Sportpark Woltingeslag in Zuidwolde zijn, kom dan gerust even langs. U krijgt dan gegarandeerd leuk jeugdvoetbal te zien.