Zowel MSC als Hoogeveen heeft de punten hard nodig en dat was deze zondag terug te zien op het veld. In het eerste halfuur lag het tempo hoog en waren er kansen over en weer, zonder dat er sprake was van hoogstaand voetbal. Hoogeveen had aanvankelijk wel een speloverwicht, maar gaandeweg nam MSC het initiatief over. Op slag van rust kreeg Hoogeveen echter wel de beste kans van de eerste helft. Op slim aangeven van Guido ten Cate schoot de vrijstaande Marc Drent de bal van dichtbij hoog over.
Ook na rust waren de betere kansen voor Hoogeveen, maar MSC-keeper Marc Holterman was telkens de reddende engel.
In de 63e minuut moest z’n ploeggenoot Henk Kleene met een brancard van het veld vanwege een knieblessure. Diens vervanger Sebastian Sparenberg was vrijwel meteen dicht bij succes, maar z’n kopbal uit een corner werd ternauwernood van de lijn gekopt door Stefan Freriks.
In de 80e minuut viel dan toch de 1-0. Carlos Lopes Macedo raakte de bal zodanig verkeerd dat Hoogeveen-keeper Stijn Koch er grote moeite mee had. Koch liet de bal los, waarna Camiel Fidom de bal op pure wilskracht over de doellijn wist te krijgen.
In de slotfase was het alle hens aan dek bij MSC. Tijdens het slotoffensief van Hoogeveen kopte Guido ten Cate tegen de paal. Keeper Marc Holterman moest enkele malen alles uit de kast halen om een tegentreffer te voorkomen en dat lukte. De vreugde was groot in het MSC-kamp, na vijf duels op rij niet te hebben gewonnen.