MSC had nog wat goed te maken na de 7-0 nederlaag tegen Leonidas vorige week en ging voortvarend van start. Juryan Zandvliet schoot hard in, maar doelman Tijn Verstegen van De Bataven pareerde de bal. De aansluitende corner werd door Danny Bijlsma net naast gekopt. Na elf minuten schoot Zandvliet opnieuw in en de bal vloog via Verstegen en de onderkant van de lat het veld weer in. Verstegen pakte na 25 minuten ook een inzet van Justin Benjamins.

Wedstrijd kantelt

MSC had daarmee het kruit verschoten, want De Bataven nam de wedstrijd over. Daan Basten kreeg de eerste mogelijkheid die net voorlangs ging. Na 31 minuten kreeg Rob Aarntzen een goede kans, maar hij schoot oog in oog met Robin Kist over. De MSC doelman was een minuut later wel kansloos. Pepijn Lansbergen verstuurde de voorzet en Aarntzen was dit keer trefzeker: 1-0.

De ploeg uit het Gelderse Gendt wilde meer en de sterk spelende Martijn Fransen knalde na 37 minuten op de paal. De 2-0 kwam er alsnog vanuit de doorlopende aanval. Emile Lieuwen kon van 18 meter vrij uit halen en de bal sloeg in het Meppeler net: 2-0. Bijlsma kon vlak voor rust nog ternauwernood voorkomen dat Aarntzen de wedstrijd helemaal in het slot gooide.

MSC slecht

Aarntzen kreeg die mogelijkheid direct na de pauze weer na een voorzet van Bas van Gaal. De bal vloog echter over. MSC begon daarna echt dramatisch te spelen. Er kwam geen bal meer aan en De Bataven stoorde vroeg en leverde veel strijd. “Ze hebben ons wel geholpen”, aldus De Bataven trainer Rob Bouman. “MSC bleef maar combineren en daar hadden we een antwoord op”.

Zijn collega Berry Zandink van MSC zag het met lede ogen aan: “We maakten hun gewoon sterk. Het was onverklaarbaar dat we zo veel balverlies leden, ook bij jongens die normaal heel sterk aan de bal zijn. We waren onszelf aan het verrassen”. Pas na 89 minuten kwam de eerste fatsoenlijke MSC aanval van de tweede helft. Zandvliet schoot die naast. De Bataven kreeg in blessuretijd ook nog een mogelijkheid toen Lieuwen op MSC doelman Kist stuitte.

Schamen

“Niemand heeft zijn niveau gehaald. We moeten ons diep schamen”, baalde Zandink. “Je moet na die 7-0 nederlaag van vorige week toch flink gas geven. We beginnen goed, maar het leek daarna wel de Hollandse ziekte. Te gezapig en te weinig druk naar voren”. Zandink probeerde met onder meer het inzetten van Tjisse Kerkstra nog wat te forceren. “Maar we bleven maar combineren”, aldus Zandink. “We hadden uit de vierde versnelling moeten komen en vol gas va-banque spelen en vreselijk agressief op de tweede bal zijn. We konden het vanaf de bank ook niet bijstellen. In het veld missen we een leider die het van achteruit neer kan zetten”.

Dodelijk effectief

Bij Bouman was uiteraard tevredenheid. “De eerste twintig minuten waren voor MSC, maar daarna kregen wij het initiatief en we waren ook dodelijk effectief.  We hebben veel kansen gehad en MSC eigenlijk niets meer”. De Bataven heeft de laatste jaren een traditie om slecht aan het seizoen te beginnen. “Als we daar eens de vinger op konden leggen”, lachte Bouman. “Maar we hopen dat nu voor te zijn. We zijn beter gestart dan vorig jaar. We hebben veel nieuwe spelers en dat moet nog een eenheid worden. We hebben nu weer lichtelijk aansluiting bij de rest. Veel ploegen in deze klasse zijn aan elkaar gewaagd en alles ligt dicht bij elkaar.”

Bron tekst: www.tweenul.nl

Foto’s: Leo de Harder

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/d-SenQqhD-w” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>