Een wedstrijd spelen om 10:30u is heel prettig. Niet te vroeg uit bed, maar je houdt toch nog de middag vrij. Maar op die tijd is het erg druk op de parkeerplaats. Dus stonden de gewassen tenues nog in de file, terwijl spelers zich al hadden verzameld bij het clubhuis. Al rennend bracht Dennis de shirts, zodat we op tijd aan de warming-up konden beginnen. Toen de wedstrijd begon kwamen trainers net kijken, hetgeen E-pupillen altijd extra motivatie geeft, en ook het zonnetje brak door.

DSC09971We begonnen de eerste helft tactisch slecht. Er werd weinig samengespeeld en met alleen de lange en hoge bal red je het niet. Boris had nog de grootste kans op een doelpunt. Helaas … bij rust hadden we al 2 doelpunten tegen. Na een lange peptalk in de rust begonnen we weer met goede moed. Maar binnen een minuut hadden we alweer een tegengoal te pakken. Ondanks de grote achterstand ging E8 steeds beter spelen. Dat begon vooral op het middenveld met Daniel die vaak combineerde met Marvin op de linkerflank. Kian kreeg een perfecte pass van links en maakte gelijk ons eerste doelpunt. Nu kreeg de verdediging opeens ook vertrouwen. Martijn schakelde vanaf toen alle gevaarlijke situaties uit. Olaf maakte sprintjes waarbij hij de aanvallers van Oldemarkt het nakijken liet. Met een degelijke verdediging konden we nu meer naar voren spelen. Afvallende ballen op het middenveld kwamen telkens via Sam Langendijk weer bij de aanvallers terecht. Een prachtig lobje à la Bergkamp, maar dan van Kian, ging over de keeper het doel in. De inhaalrace naar 2-3 gaf alle spelers het gevoel dat er nog een gelijkspel in zat. Maar daardoor gaven we ruimte achterin weg. Dennis keepte in deze fase uitstekend en tikte alle balletjes het doel uit. En als het echt gevaarlijk werd verdedigde Sam de Haan (rechtsvoor) uitstekend mee. Maar uiteindelijk maakte Oldemarkt toch de beslissing: 2-4.

De wedstrijd eindigde met zonnig weer, een teleurstellende uitslag maar met het kampioenschap nog in bereik. Op de zondag is E8 het team van de week. Hopelijk hebben we bij MSC 1 hetzelfde weer, maar een betere uitslag!