De Meppeler Sport Club is opgericht op 10 april 1910. In haar ruim 100-jarig bestaan is de voetbalvereniging die anno 2017 bijna zeshonderdvijftig officiële leden en bijna vijftig aspirant-leden (Ukkies) telt, uitgegroeid tot één van Meppels spraakmakendste verenigingen.

Al meer dan honderd jaar staat de Meppeler Sport Club middenin de Meppeler gemeenschap. Op het sportpark Ezinge speelt de voetbalvereniging al vele jaren haar thuiswedstrijden. MSC komt in competitieverband op zaterdag en zondag uit met ruim dertig senioren-, vrouwen- en jeugdteams en 7-tallen.

De vereniging kent een rijke geschiedenis. De Meppeler Sport Club is namelijk meer dan alleen een voetbalvereniging. Gezelligheid, gepaard gaande met feesten, is al ruim 100 jaar één van de kenmerken van MSC. Voor haar vele verdiensten voor de samenleving, is de Meppeler Sport Club in 2010 tijdens het 100-jarig bestaan van de vereniging onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. MSC dankte deze eervolle onderscheiding aan het feit dat het al meer dan een eeuw veel voor de Meppeler gemeenschap naast alleen voetbal, doet op velerlei gebied.

Het eerste zondagelftal speelt in de Hoofdklasse A en is daarmee d hoogst spelende Meppeler vereniging. Sinds 1 juli 2017 is voor een periode van drie jaar de naam Amslod aan de verenigingsnaam verbonden. Het landelijke opererende en in Meppel gevestigde Amslod Elektrisch Fietsen is namelijk hoofdsponsor van de vereniging.