Van de VoorzitterDe laatste fase

In alle competities worden nu de laatste wedstrijden gespeeld en de spanning neemt voor de spelers en begeleiding toe. Voor onze teams komt het nu aan op zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen, gekoppeld aan een goede (wedstrijd-)mentaliteit.

Erg jammer dat ons A1 elftal en het 1e elftal van de zondagcompetitie de strijd om het kampioenschap in een paar wedstrijden verspeeld hebben. Beide teams draaiden in maart volop mee om het kampioenschap en nog geen maand later is de hoop op directe promotie verdwenen. Ik vraag me af wat de oorzaak hiervan is. Is het overschatting, gebrek aan zelfvertrouwen, domme pech of is het een mentaliteitskwestie? Het antwoord weet ik niet, wellicht ligt het bij de individuele speler van ieder team.

Voor de talentvolle A-spelers zou het spelen in de divisie een belangrijke stap kunnen zijn om de overgang naar senioren makkelijker te maken. Het “gat” naar het zondagvoetbal in de Hoofdklasse is sowieso niet in een jaar te dichten, maar het spelen in een hogere klasse had wel kunnen bijdragen aan een snellere groei en aanpassing. Nu maar hopen dat het 2e zaterdagteam in staat is het kampioenschap binnen te halen en daarmee een klasse hogerop te gaan spelen. Daar zou dan wel een uitdaging komen te liggen voor de A spelers, die de overstap naar de senioren gaan maken.

In dit kader moeten wij ook de mogelijke samenwerking zien met de voetbalvereniging Wacker in de Wijk. Gesprekken daarover zijn momenteel gaande op bestuurlijk niveau. Wanneer een (jeugd-)speler van MSC binnen een of twee jaar in staat zou zijn een basisplaats te bemachtigen in ons 1e zondagteam, dan zou dat proces versneld kunnen worden met het spelen in de eerste selectie van de vv Wacker. Voor Wacker een directe versterking en voor MSC een mogelijkheid een speler te laten groeien en sneller op het hoofdklasse-niveau te krijgen. De samenwerking met Wacker biedt beide verenigingen ook mogelijkheden op het gebied van het vrouwenvoetbal en de jeugd; het samen opzetten van toernooien; het uitwisselen van trainers en trainingsgroepen etc. De mogelijkheden worden momenteel door verschillende subcommissies onderzocht. Zodra er meer duidelijkheid is zal dit met de leden worden afgestemd.

PeterRest mij nog het nodige babynieuws te melden.Enkele weken geleden zijn Grietje ten Hoor en Eddy Oude Luttikhuis de trotse ouders geworden van zoon Mats. Eerste elftalspeler Jos Fidom en Yvet Mijnheer zijn de trotse ouders van dochter Lone en Erwin Scholte ter Horst en Matthea Kwint hebben ook een dochter gekregen: Milou. En dan is er nog een spruit geboren. Natuurlijk zijn ze allemaal bijzonder, maar deze helemaal. Waarom? Omdat MSC een nieuw jongste lid heeft. Tot voor kort was ons jongste lid Fender Spijkerman, de zoon van Gino en Madelon. Hij is lid geworden op 31 mei 2010. Sinds 6 april 2015 is de jongste MSC’er Joep Gelling, de zoon van Peter en Janine Gelling. Ik wens Joep toe dat hij ooit ons oudste lid zal worden!

Ik wens alle teams nog veel succes in de laatste fase van de competitie en hoop dat ieder team het hoogst haalbare zal bereiken. Maar vergeet niet….het plezier in de voetbalsport staat voorop! Graag wil ik namens het bestuur van MSC de mensen rondom de teams bedanken voor hun inzet en bereidwilligheid om al die spelers het iedere week weer naar de zin te maken!

Ik wens iedereen veel voetbalplezier!

 

Hans Stam, voorzitter MSC