De Meppeler zondag hoofdklasser MSC-Amslod heeft dinsdagavond met de hakken over de sloot de tweede ronde van de noordelijke districtsbeker bereikt. De ploeg van trainer Berry Zandink kwam in de reguliere speeltijd niet verder dan 1-1 in het uitduel met vv Nieuw Buinen en versloeg de zondag tweedeklasser pas vanaf de strafschopstip: 2-3.

De Meppelers verschenen in Nieuw-Buinen zonder een aantal vaste basiskrachten aan de aftrap. Zo lieten Jim Veltmaat, Stef Beute en Luuk Kuipers dit duel aan zich voorbijgaan. Voor het spelbeeld maakten de wisselingen in de basiself niet heel veel uit. Alleen Camiel Fidom verhuisde van positie. De spits vormde samen met Dedmer Kraakman het centrum van de achterhoede.

Openingstreffer

MSC-Amslod nam vanaf het begin het initiatief, maar was slordig in de eindpass. Daardoor bleef de openingstreffer ook lang uit. Uiteindelijk was het een minuut voor rust dan toch raak. Ronan Zwaagstra scoorde deze 0-1, zijn eerste officiële doelpunt voor MSC-Amslod.

Na rust pakte Nieuw Buinen de zaken energieker aan en daarmee hadden de Meppelers duidelijk meer moeite. Dat de thuisploeg via Eddie Schoenmaker op gelijke hoogte kwam, was dan ook terecht.

De beslissing

Strafschoppen moesten vervolgens de beslissing brengen. MSC-doelman Marc Holterman stopte zelf twee penalty’s en zag hoe een derde penalty door Nieuw Buinen werd gemist. Namens de Meppelers misten Camiel Fidom en Thom van Lingen, maar schoot Jordy Veenstra de beslissende strafschop binnen.