MSC wist wat het te doen stond tegen Sneek: punten verzamelen om ook volgend seizoen in de hoofdklasse te spelen. Met die opdracht was ook de Friese tegenstander naar Meppel gekomen. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een leuke voetbalavond. Dat het SWZ Boso Sneek duidelijk was waarvoor zij naar Meppel gekomen waren werd in minuut één al duidelijk. Justin Benjamins leed aan Meppeler-zijde balverlies en de Friese aanvoerder Wesley Tankink slingerde de bal direct voor de goal. Bij de tweede paal was het Matts Bruining die uit een moeilijke hoek doelman Richard Strijker kansloos liet. Een minuut later was het al bijna weer raak. MSC mocht van geluk spreken dat Gerben Visser zijn voet net niet tegen de bal kreeg. Na 19 minuten was diezelfde Visser wel succesvol toen hij een voorzet van David van der Pol raak kopte: 0-2. MSC kreeg twee kansjes die ruim over vlogen. SWZ Sneek won bijna alle duels, de tweede ballen en verdedigde ook resoluut. MSC kreeg dus in het eerste bedrijf geen moment grip op de veel fellere Friezen. De wit-zwarten waren telkens een stap te laat. Dat zou na rust veranderen.

Trainer Berry Zandink greep in de pauze in. Jeugdspeler Remco van Keulen werd naar de kant gehaald en zijn plaats werd ingenomen door routinier Stephan Besuijen. Ook Lennart Nijholt bleef achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Razi Kanseyo. De omzettingen misten hun uitwerking niet, want MSC kwam als herboren uit de kleedkamer. De wit-zwarten waren feller, wonnen de duels nu wel en konden daardoor veel meer druk naar voren geven. SWZ Boso Sneek had nu geen antwoord op het spel van de tegenstanderen het wachten was dan ook op de aansluitingstreffer. En die kwam er ook. Nadat Milan van der Weide na een snel genomen vrije trap alleen voor doelman Klaas Boersma nog miste, was het een paar minuten later wel raak. Na 56 minuten verstuurde Joel Huiskes een voorzet die door Danny Bijlsma werd raak gekopt. En twee minuten later kopte Huiskes via de grond op aangeven van Justin Benjamins de 2-2 binnen. MSC was ontketend en had een minuut later alweer kunnen scoren, maar nu spatte de kopbal van Bijlsma uiteen op de lat boven de kansloze Boersma. MSC kreeg kansen om door te drukken, maar deed dat vooralsnog niet. Daardoor kregen de Friezen de kans om zich te herpakken, maar echt lukte dat niet. Zandinks derde wissel bleek uiteindelijk de ‘gouden’. Hij bracht jeugdspeler Oussama El Mansouri voor de naar Achilles 1894 vertrekkende Mehran Ali Pour Asli. De snelle El Manssouri kreeg direct al een dot van een kans maar miste. Niet veel later was diezelfde El Mansouri wel beslissend. Hij speelde Justin Benjamins aan die goed het overzicht hield en de bal op de meegelopen Joël Huiskes speelde. De middenvelder maakte alleen voor Boersma geen fout: 3-2. Een minuut na de treffer had MSC een strafschop moeten krijgen toen Van der Weide binnen het strafschopgebied werd neergetrokken. Scheidsrechter Van Leeuwen uit Santpoort legde de bal echter buiten het strafschopgebied en Besuijen wist geen raad met de vrije trap. Het haalde niets meer uit. MSC trok de zege over de streep en verzekerde zich zo van alweer een seizoen zondag hoofdklasse.

Een opgeluchte MSC-trainer Berry Zandink analyseerde na afloop op zijn gemak. ‘We begonnen zo slap aan de wedstrijd. En omdat we aan de wedstrijden tegen Jong Achilles en Heerenveen maar één punt overhielden kwam er onnodig veel druk op deze wedstrijd te staan en dan kan het toch niet waar zijn dat je zo snel met 2-0 achter komt. Zij leken meer te beseffen waar het om ging dan wij.’ Na de pauze volgde de ommekeer. ‘In de rust hebben we gezegd: Zij kunnen knokken en strijden en als wij nu ook eens gaan strijden. En we hadden het geluk dat het binnen twee minuten weer gelijk stond en dan keert de hele wedstrijd om. Het ging puur om inzet en na rust heeft mijn ploeg zich goed gerevancheerd en een ander gezicht laten zien.’

MSC is door de winst zo goed als veilig: ‘In theorie nog niet’, aldus Zandink die in de rust zijn spelers had opgeroepen om dezelfde strijd aan de dag te leggen als de tegenstander. ‘Maar de ploegen onder ons gaan niet alle vier of vijf wedstrijden nog winnen en wij alles verliezen.’ Zandink kan daarom al vooruit kijken en MSC heeft zich aardig versterkt: ‘Ik denk dat wij volgend seizoen een heel aardig ploegje hebben staan.’