MSC begon sterk aan het duel en nam al in de 4e minuut de leiding. Kaj van Duuren profiteerde van een te korte terugspeelbal en schoot de 1-0 achter doelman Bas van Wegen. De bezoekers mochten van gelukspreken dat MSC voor rust niet verder afstand nam want Camiel Fidom en Marcel Linthorst kregen prima mogelijkheden de marge te verdubbelen. Alcides stelde daar aanvallend niets tegenover en creëerde weinig tot niets.

Waar MSC voor rust uit de startblokken schoot, deed Alcides dit in het tweede bedrijf. Marco Woudsma kopte beide ploegen vanuit een corner ind e 47e minuut naast elkaar, 2-2. Lang konden de geel-zwarten daar niet van genieten want vier minuten later bracht Camiel Fidom MSC de hernieuwde voorsprong. Hij liet Dennis Blokzijl staan en schoot onberispelijk de 2-1 binnen. MSC kreeg vervolgens via Marcel Linthorst de kans het duel te beslissen, maar hij zag vrij voor doelman Bas van Wegen zijn inzet knap gestopt worden. Diezelfde doelman stond even later aan de basis van de 2-2 want met een verre uittrap bereikte hij Arton Musliu die met een schitterende volley de gelijkmaker aantekende. Kaj van Duuren had op dat moment al het veld verlaten. Na een gemene overtreding moest hij zich in het ziekenhuis laten behandelen en keerde later in de middag met vijf hechtingen in het gezicht terug op het sportpark. In het laatste gedeelte kregen beide ploegen veel corners, maar geen uitgespeelde kansen meer zodat het duel in 2-2 eindigde.

Koploper Be Quick 1887 profiteerde van de remise en nam door een ruime zege op Quick’20 drie punten voorsprong. Het heeft aan een punt volgende week uit bij Alcides genoeg om de titel van de hoofdklasse C op te eisen.

Klik op Leo Blom om zijn nabeschouwing te beluisteren.