MSC 1 heeft de tweede wedstrijd in voorbereiding op de start van de competitie gewonnen. Na het gelijke spel tegen vv IJhorst eindigde het duel tegen zondag derdeklasser vv Steenwijk in 1-4.
In een broeierig Steenwijk was het de thuisploeg die in de eerste tien minuten de score kon openen. Voor open doel misten de Steenwijkers echter. Direct daarna nam MSC het heft in handen om het niet meer uit handen te geven. De wit-zwarten speelden een prima partij en kregen ook kansen. De 1-0 voorsprong door Yves Spruijt was dan ook volkomen terecht. Zwak ingrijpen in de verediging leverde op slag van rust toch nog de gelijkmaker op. Direct na de pauze was het MSC dat het krachtsverschil in doelpunten uitdrukte. Tweemaal liet Björn Lefferts zijn klasse zien: 1-2 en 1-3. Toen hij daarna op links doorbrak en Koen Veldman in staat stelde de 1-4 te scoren was de wedstrijd beslist. Beide ploegen kregen daarna nog kansen, maar gescoord werd er niet meer.