De Meppeler Sport Club is opgericht op 10 april 1910. In haar ruim 110-jarig bestaan is de voetbalvereniging die anno 2020 bijna zeshonderdvijftig officiële leden en bijna dertig aspirant-leden (Ukkies) telt, uitgegroeid tot één van Meppels spraakmakendste verenigingen.

Al meer dan 110 jaar staat de Meppeler Sport Club midden in de Meppeler gemeenschap. Op het sportpark Ezinge speelt de voetbalvereniging al vele jaren haar thuiswedstrijden. MSC komt in competitieverband op zaterdag en zondag uit met ruim dertig senioren-, vrouwen- en jeugdteams en 7-tallen.

De vereniging kent een rijke geschiedenis. De Meppeler Sport Club is namelijk meer dan alleen een voetbalvereniging. Gezelligheid, gepaard gaande met feesten, is al ruim 100 jaar één van de kenmerken van MSC. Voor haar vele verdiensten voor de samenleving, is de Meppeler Sport Club in 2010 tijdens het 100-jarig bestaan van de vereniging onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. MSC dankte deze eervolle onderscheiding aan het feit dat het al meer dan een eeuw veel voor de Meppeler gemeenschap naast alleen voetbal, doet op velerlei gebied.

MSC is van oudsher een ‘zondagverenging’. Dat houdt in dat het eerste elftal altijd op zondag prestatievoetbal speelde. Dat gebeurde lange tijd op een heel hoog amateurniveau: de zondag Hoofdklasse. Met ingang van het seizoen 2020-2021 is daar verandering in gekomen. De hoofdmacht van MSC speelt niet langer haar wedstrijden in de zondagcompetitie, maar in de zaterdagcompetitie. Deze ommezwaai heeft wel sportieve gevolgen gehad. MSC nam afscheid van de Hoofdklasse Zondag en moet op zaterdag weer onderaan beginnen: de zaterdag 5e klasse.